Nadat je contactformulieren hebt aangemaakt in de Lead capture-Booster, kan je ze openen op een handige overzichtspagina. Vanaf hier kan je verschillende acties uitvoeren. We bespreken ze in dit artikel.

In dit helpartikel

Als admin kan je de contactformulieren bekijken die je zelf hebt gemaakt (Persoonlijk) en de formulieren die je teamleden hebben aangemaakt (Alles). Als niet-admin kan je alleen de contactformulieren zien die je zelf hebt aangemaakt.

Allereerst vind je een lijst met alle contactformulieren die je hebt gemaakt. Je vind meer informatie over:

• De titel van het formulier
  • Het aantal antwoorden
  • De maker van het formulier
  • Waar in Teamleader Focus de gegevens naartoe worden verzonden
  • Bewerk/deel/andere opties

Een formulier aanmaken

Als je het Beyond-pakket van de Customer Meeting add-on gebruikt, kan je meerdere contactformulieren maken in de plaats van slechts één per account. Klik op de knop Een formulier aanmaken in de rechterbovenhoek om extra formulieren aan te maken.

Contactformulier bewerken

Je kan een contactformulier bewerken door op het potloodje ernaast te klikken, of door op de drie puntjes > Formulier bewerken te klikken.

Contactformulier delen

Je kan het contactformulier delen door op het Delen-icoon naast het formulier te klikken.

In het volgende scherm krijg je verschillende opties. Je deelt het formulier:

• Via een link
  • Via het embedden van HTML-code
    • Kies Embedded HTML kopiëren als je embedded HTML in je website wil kopiëren in de plaats van een gewone link. Lees hier meer over het integreren van een contactformulier.
  • Via een QR-code
    • Kies QR-embedded HTML kopiëren als je embedded HTML wil kopiëren/plakken in je website in de plaats van een gewone link.
    • Je kan ook de QR-code als afbeelding downloaden
  • Via een Contactwidget
    • Klik op Een widget aanmaken als je je contactformulier wil integreren in een contactwidget op je website. In Contacttype linken zal het formulier dat je aanmaakte automatisch geselecteerd worden. Lees hier meer over contactwidgets.

Contactformuliervragen vooraf invullen

Wanneer je een contactformulier in je app, platform of website integreert, kan je gegevens in de URL toevoegen om sommige antwoorden op vragen vooraf in te vullen en de klantervaring te verbeteren. Lees er hier alles over.

Antwoorden

Zodra je de contactformulieren hebt gedeeld of op je website hebt geplaatst, kunnen leads en klanten ze invullen en hun antwoorden insturen. Je ontvangt de antwoorden via e-mail, in je Teamleader Focus-CRM en je kan ze terugvinden in de antwoorden op de overzichtspagina.

Om de antwoorden te zien klik je op het nummer naast het formulier (vb. 2 antwoorden). Als er in de laatste 7 dagen nieuwe antwoorden op een contactformulier zijn gekomen dan zie je een icoon verschijnen.

Nu zie je een pagina met de 10 laatste reacties:

Als je meer dan 10 antwoorden hebt, kan je de oudste antwoorden op de volgende pagina zien. Je kan de paginering onder aan de pagina zien.

Andere opties

Als je op de drie puntjes klikt naast je contactformulier, zie je verschillende opties.

Preview formulier

Als je klikt op Preview formulier, dan toont een pop-up met een preview van de vragen die je in het formulier hebt opgesteld. Vanuit de pop-up heb je de optie om het formulier aan te passen of de link te kopiëren.

Het logo dat bovenaan het contactformulier toont, kan worden aangepast als je op Branding wijzigen klikt onderaan de Preview pop-up. Je wordt doorgestuurd naar de Personalisatiepagina waar je je logo kan uploaden of wijzigen.

Formulier Dupliceren

Als je klikt op Formulier dupliceren, dan wordt alle informatie gedupliceerd in een nieuw formulier 'Duplicaat van X'. Je kan dit uiteraard aanpassen en opslaan.

Formulier verwijderen

Je kan je formulier ook verwijderen door op Formulier verwijderen te klikken. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je het contactformulier in je website hebt geïntegreerd, zal het formulier niet meer werken, dus zorg ervoor dat je het daar verwijdert.

Formulier (de)activeren

Als je op de drie puntjes klikt, zie je ook de slider 'Actief'. Als een formulier actief is, kan het worden ingevuld door je leads (op je website). Deactiveer de slider als je bijvoorbeeld tijdelijk een formulier van je website wil verwijderen, of als je een ander formulier wil activeren.