Wanneer je een contactformulier of boekingspagina in je app, platform of website integreert, kan je gegevens in de URL toevoegen om sommige antwoorden op vragen vooraf in te vullen en de klantervaring te verbeteren.

Het toevoegen van gegevens aan de URL is vrij eenvoudig en kan worden gedaan via een URL-parameter. Aangezien de contactformulieren en boekingspagina's uit verschillende types vragen bestaan, moet je goed kijken welke gegevens je voor welk type vraag moet toevoegen.

Het vooraf laten invullen van vragen werkt voor alle vraagtypes van de contactformulieren. Voor boekingspagina's is dit echter nog niet functioneel voor alle vraagtypes. Dit zal binnenkort beschikbaar zijn!

In dit helpartikel

Gegevens toevoegen via een URL-parameter

Hier nemen we een contactformulier als voorbeeld, maar weet dat je hetzelfde kan doen voor je boekingspagina's.

In principe hoef je alleen maar een parameter met gegevens toe te voegen aan de URL van het contactformulier om vragen vooraf in te vullen.

Een contactformulier-URL ziet er als volgt uit:

• Teamleader Focus-domein: https://cloud.teamleader.eu/<teamname>/forms/<formname>/
  • Custom domein: https://something.mydomain.com/forms/<formname>/

Je kan een parameter toevoegen via ?questions.<id>=<value>.

Voeg een tweede vraag toe via &questions.<id>=<value>.

Dus een contactformulier met 2 ingevulde vragen ziet er zo uit:

https://cloud.teamleader.eu/<teamname>/forms/<formname>/?questions.<id>=<value>&questions.<id>=<value>

Vraag-ID

Je kan het vraag-ID van een contactformuliervraag kopiëren door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar https://meeting.teamleader.eu/contact-forms/
  2. Klik op het potloodje naast het contactformulier dat je vooraf wil laten invullen
  3. Klik op de 3 puntjes naast de vraag die je vooraf wil laten invullen
  4. Klik op Vraag-ID kopiëren

Vraagtypes

De antwoorden op de meeste vraagtypes zijn vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar de waarde in te voeren.

Een paar voorbeelden:

• Korte tekst: questions.<id>=simon
  • E-mailadres: questions.<id>=simon@company.com
  • Btw-nummer: questions.<id>=BE0123456789

Sommige vraagtypes vereisen een specifiek type antwoord. Dit zijn de waarden die je moet instellen:

VraagtypeAntwoordenVoorbeeld
Enkelvoudige selectieDe naam van de optie. Als de vraag een 'andere' optie heeft, typ je gewoon het woord.Optie1
of
willekeurigwoord
Meervoudige selectieEen lijst door komma's gescheiden. Als de vraag de optie 'andere' heeft, dan kan één van de waarden een willekeurig woord zijn. Optie 1,Optie 2,willekeurigwoord
*zie opmerking 1
Ja/Nee0 (=nee) or 1 (=ja)0
Checkbox1 (=aangevinkt)1
AdresEen lijst door komma's gescheiden met 5 waarden: straat, nummer, postcode, stad, landcode**Dok-Noord,3A/101,9000,Gent,BE
Datumyyyy-mm-dd2023-09-07

*Opmerking 1: voor enkel- en meervoudige selectievragen moet het antwoord de exacte waarde zijn.

• Hoofdletters moeten worden toegevoegd.
  • Spaties moeten worden toegevoegd in de vorm van %20.
  • Nieuwe regels moeten worden toegevoegd in de vorm van %0A of \n.

**Opmerking 2: Het land moet volgens de officiële landcodes, in hoofdletters. Bijvoorbeeld. Als het land België is, dan moet je BE invullen.

Opmerking 3: Het is niet mogelijk om een Bijlage/Bestands-vraag vooraf te laten invullen.

Voorbeeld

Om de vragen van het volgende formulier als volgt in te vullen:

1. Ja
  2. 1994-01-16
  3. Optie 1 & Andere = Kaas
  4. Dok-Noord,3A/101,9000,Gent,België

Moet ik de volgende parameter toevoegen aan de URL van het contactformulier:

?questions.<id>=1&questions.<id>=1994-01-16&questions.<id>=Option%201,kaas&questions.<id>=Dok-Noord,3A/101,9000,Gent,Belgium

Opmerking: Optie 1 heeft een hoofdletter en een spatie en moet worden toegevoegd als Option%201.

Dit resulteert in: