Wanneer je een afspraaktype of contactformulier aanmaakt, kan je alle details instellen en extra vragen toevoegen om meer informatie van je leads en klanten te krijgen. De informatie uit de vragen worden naar je Teamleader Focus-CRM gestuurd.

In dit helpartikel lees je welk type vragen je kan toevoegen en welke gegevens naar je CRM worden doorgestuurd.

In dit helpartikel

Stel vragen

Wanneer je vragen instelt bij je afspraaktype dan zijn er drie vragen verplicht:

• Voornaam
  • Familienaam
  • E-mail

Opmerking: je kan altijd de naam van het label wijzigen.

Als je deze velden aan bv. je contact in Teamleader Focus wil koppelen, zorg er dan zeker voor dat je de box naast 'Nieuw contact aanmaken' aanvinkt. Optioneel selecteer je welke tag(s) er aan je contact moet worden toegevoegd.

Je kan hetzelfde doen voor als je een bedrijf of deal wil toevoegen in Teamleader Focus. Vink gewoon de boxen aan naast 'Nieuw bedrijf/deal aanmaken'.

• Wanneer je de box naast 'Nieuw bedrijf aanmaken' aanvinkt, wordt een vraag 'Bedrijfsnaam' toegevoegd en standaard gekoppeld aan je Teamleader Focus CRM.
  • Merk op dat ofwel 'Nieuw bedrijf aanmaken' of 'Nieuw contact aanmaken' aangevinkt moet zijn om de box naast 'Nieuwe deal aanmaken' te kunnen aanvinken.

Naast deze standaardvragen kan je ook custom vragen toevoegen. Deze custom vragen geven je meer informatie over je klant, bv. een telefoonnummer, een onderwerp om te bespreken, ...

• Vul het label van de vraag in
  • Wijzig het type vraag
  • Maak de vraag hieronder optioneel vereist als je denkt dat het nuttig is
  • Kies aan welk veld in Teamleader Focus je het antwoord wil koppelen
  • Controleer het voorbeeld aan de rechterkant

Sla de vraag op zodat het aan je afspraaktype wordt toegevoegd. Nu kan je een tweede custom vraag toevoegen.

Je kan ook de volgorde aanpassen van de standaardvragen, net zoals voor de custom vragen die je nog toevoegt.

Types vragen

We hebben de vragen verdeeld in verschillende categorieën om het je gemakkelijk te maken:

Antwoord in gewone tekst

Korte tekst (150 tekens)

Geef klanten de mogelijkheid om een gewone korte zin van maximaal 150 tekens in te geven.

Lange tekst

Geef klanten de optie om een antwoord van meer dan 150 tekens te geven dat de limiet van 1 regel kan overschrijden.

Bovenstaande voorbeelden zouden er op de boekingspagina als volgt uit kunnen zien:

Selectie

Enkele selectie

Stel een vraag waarbij de lead of klant één optie kan kiezen uit meerdere opties die je geeft. Je kan maximaal 20 opties in één vraag opnemen. Je kan ook een 'Andere' optie toevoegen, zodat klanten een antwoord dat niet voorzien wordt kunnen invullen.

Stel een vraag waarbij een lead of klant een optie kan selecteren uit een dropdown die je voor hen voorziet. Het is niet mogelijk om 'Andere' als optie toe te voegen, hiervoor gebruik je best 'Enkele selectie'.

Meervoudige selectie

Stel een vraag waarbij de lead of klant meerdere door jou opgegeven opties kan selecteren. Je kan ook een 'Andere' optie toevoegen, zodat klanten een antwoord dat niet voorzien wordt kunnen invullen.

Taal

Vraag naar de taal van je klant of lead en laat hen de taal selecteren uit een dropdown-lijst. De taal wordt automatisch geselecteerd gebaseerd op de browsertaal, maar dit kan eenvoudig worden aangepast door de eindgebruiker.

Ja/Nee

Geef klanten de mogelijkheid om een vraag toe te voegen waarbij je lead of klant ja of nee kiest.

Bovenstaande voorbeelden zouden er zo uit kunnen zien op de boekingspagina:

Checkbox

Als je een vraag hebt waarbij je respondenten een box moeten aan- of uitvinken, kan je 'Checkbox' gebruiken. Bijvoorbeeld of ze je nieuwsbrief willen ontvangen of niet.

Contact & bedrijf

E-mailadres

Je kan vragen om een extra e-mailadres naast het standaard e-mailadres van het contact. Dit e-mailadres wordt niet gesynchroniseerd als het belangrijkste e-mailadres van de contactpersoon in de CRM-integraties.

Bedrijfsnaam

Vraag de lead om de naam van zijn/haar bedrijf. Je kan dit synchroniseren met de CRM-integraties om een bedrijf aan het contact te koppelen.

Telefoonnummer

Vraag de lead om zijn telefoonnummer. Een telefoonnummer moet tussen de 7 en 15 cijfers zijn. Deze informatie wordt gekoppeld aan de CRM-integraties.

Website (URL)

Door te vragen naar een website (URL) zal de lead een website moeten invullen die in URL-formaat moet zijn. We controleren niet of de URL een bestaande en geldige URL is, maar deze moet wel een URL-formaat hebben.

Adres

Voeg een adresvraag toe om het adres van een contact, bedrijf of locatie op te vragen. Het adres bestaat uit het land, de straat, het nummer, de postcode en de stad.

Bovenstaande voorbeelden zouden er zo uit kunnen zien op de boekingspagina:

Bestanden uploaden

Sta je leads toe om je bestanden te sturen via een 'Bestanden uploaden'-vraag. Dit kan elk type bestand zijn met een limiet van 5MB per bestand.

De bovenstaande voorbeelden zouden er zo uit kunnen zien op de boekingspagina:

Datum, nummer en geld

Datum

Je kan de lead vragen om een specifieke datum in het verleden of in de toekomst. Het bereik van het antwoord moet liggen tussen 01-01-1900 en 31-12-2099.

Nummer

Vraag de lead om een specifiek getal of bedrag. Dit kan een normaal getal zijn, een negatief getal of een getal met een komma.

Bovenstaande voorbeelden zouden er op de boekingspagina zo uit kunnen zien:

Geheel getal

Stel een vraag waarbij een specifiek nummer of hoeveelheid moet worden ingevuld. Dit kan een normaal of negatief getal zijn, maar geen kommagetal.

Geld

Stel een vraag die een antwoord met een waarde vereist, gekoppeld aan een munteenheid die je hebt ingesteld. De waarde kan een decimaal getal zijn en moet 0 of hoger zijn.

Bovenstaande voorbeelden zouden er op de boekingspagina zo uit kunnen zien:

• Als je Deal - Bedrag of een custom field van het type Geld selecteert, wordt de munteenheid automatisch overgenomen van de munteenheid van je account.
  • Als je echter Achtergrondinformatie of Deal-samenvatting selecteert, dan kan je een munteenheid selecteren.

Juridisch & boekhouding

Btw-nummer

Vraag de lead naar het btw-nummer van zijn/haar bedrijf. Dit btw-nummer mag enkel uit cijfers en letters bestaan, maar niet uit spaties en speciale tekens. Er wordt gecontroleerd of het btw-nummer geldig is.

KvK-nummer (Nederland)

Als jouw leads of klanten in Nederland gevestigd zijn, kan je ook een KvK-nummer aanvragen. Een KvK nummer moet bestaan uit 8 letters.

Bovenstaande voorbeelden zouden er zo uit kunnen zien op de boekingspagina:

Stuur gegevens naar Teamleader Focus

Alle informatie die wordt ingevoerd tijdens het boeken van afspraken met jou of je team wordt naar je Teamleader Focus-account gestuurd via het veld 'Koppel antwoord aan Teamleader Focus':

Nieuwe contacten en bedrijven worden aangemaakt in Teamleader Focus wanneer iemand voor het eerst een afspraak boekt. De vragen die worden gesynchroniseerd met je CRM zijn:

Contacten

Type vraag
BASIC
BEYOND

Voornaam - Standaard

Achternaam - Standaard

E-mailadres - Standaard

Telefoonnummer

Mobiel nummer

Fax

Website

Primair adres

Facturatie-adres

Leveringsadres

Bezoekadres

Btw-nummer

Achtergrondinformatie

Geslacht

Geboortedatum

Bestanden

Bedrijven

Type vraag
BASIC
BEYOND

Bedrijfsnaam - Standaard

E-mailadres

Website-URL

Telefoonnummer

Fax

Primair adres

Facturatie-adres

Leveringsadres

Bezoekadres

Btw-nummer

KvK-nummer

Achtergrondinformatie

Bestanden

Deals

Type vraag
BASIC
BEYOND

Samenvatting

Herkomst

Beslissingsdatum

Bestanden

Custom fields

Type vraag
BASIC
BEYOND

Meerdere types