Nadat je een contactformulier hebt aangemaakt, wil je het misschien in je website integreren. Lees hier alles over het integreren van je contactformulier in je eigen website, Wordpress, Webflow of Wix.

Als je een custom logo hebt ingesteld voor je contactformulier of team, wordt het logo niet weergegeven in het embedded formulier.

In dit helpartikel

Bekijk je liever eerst onze video? Dat kan hier:

Algemeen

Nadat je een contactformulier hebt aangemaakt, hoef je in principe alleen maar de code van de contactformulierpagina te kopiëren en op de juiste plek in de code van je website te plakken.

• Ga naar de pagina Contactformulieren
  • Klik op het Delen-icoon en kies embedded HTML kopiëren
  • Plak de Embedded HTML in je eigen website, Wordpress of Webflow. Voor WIX heb je alleen de link nodig, dus die moet je uit de HTML-code knippen (zie hieronder).

Voorbeeld:

Als je kiest voor 'Kopieer Embedded HTML', dan wordt je gewone formulierlink (bv. https://meeting.teamleader.eu/embed/form/teamname/contactform1/) toegevoegd aan een iframe-codeblok. Dit ziet er dan als volgt uit:

<iframe
    style="width: 100%; height: 600px;"
    src=" https://meeting.teamleader.eu/embed/form/teamname/contactform1/"
    frameborder="0"
></iframe>

Opmerking: Het deel na /form/ (=teamname) is de teamnaam, terwijl het laatste deel (=/contactform1) het bewerkbare deel van de contactformulierlink is (die je kan bewerken in de contactformulieren).

Als je contactformuliervragen automatisch vooraf wil laten invullen, kan je gegevens toevoegen in de parameter achter de URL zoals in dit voorbeeld:
https://meeting.teamleader.eu/embed/form/teamname/contactform1/?questions.id=value
Bekijk dit helpartikel voor meer informatie.

Eigen website

In principe hoef je alleen maar de embedded HTML-iframe te kopiëren en op de juiste plaats in de code van je website te plakken.

Wordpress

Wordpress.com

Het is niet mogelijk om een contactformulier te integreren in een Wordpress.com website. Je kan wel een hyperlink achter een tekst plaatsen om je klanten door te sturen naar een pagina met een contactformulier.

Wordpress.org

Als je het codeblok met de embedded HTML hebt gemaakt (zie algemeen), kan je het nu integreren in je Wordpress-website.

1. Open de pagina waar je het codeblok wil toevoegen
  2. Klik op het plusje en selecteer Aangepaste HTML

3. Plak de iframe-code in het aangepaste HTML-blok
    *Opmerking: Afhankelijk van je lay-out wil je het iframe misschien in een paragraaf plaatsen.
  4. Test en bewerk de hoogte zodat het iframe perfect wordt weergegeven op je website.
  5. Publiceer je website

Webflow

Kopieer en plak de embedded HTML-iframe in je Webflow-website.

1. Open de pagina waar je het codeblok wil toevoegen
  2. Klik op het plusje en kies bij Advanced voor Embed, sleep de Embed box naar je pagina
  3. Plak de iframe-code in de custom HTML-blok:
  4. Test en bewerk de hoogte zodat het iframe perfect wordt weergegeven op je website.
  5. Publiceer je website

WIX

Om een contactformulier in je Wix-website te integreren, heb je alleen de link nodig. Als je op Kopieer embedded HTML klikt, moet je de link handmatig uit de HTML-code knippen.

Opgelet: je hebt de embedded link nodig, dus alleen 'Kopieer link naar formulier' selecteren werkt niet.

1. Open de pagina waar je het codeblok wil toevoegen
  2. Klik op de Plus en Code embedden - HTML insluiten

3. Selecteer in de HTML-instellingen Webadres en plak de embedded code van het contactformulier in het vak Website-adres. Klik op Toepassen.
  4. Bewerk de hoogte zodat het iframe perfect wordt weergegeven op je website.
  5. Publiceer je website

Een contactformulier integreren in een contactwidget

Als je niet het volledige contactformulier op je pagina wil weergeven, maar het achter een knop wil plaatsen, dan kan je de contactwidget gebruiken. Optioneel kan je kiezen of het contactformulier moet openen in een pop-up venster op je website of in een ander tabblad.

1. Ga naar Contactwidgets
  2. Klik op Maak een widget
  3. Ontwerp je knop
  4. Selecteer of het contactformulier in een nieuw tabblad of op dezelfde pagina moet worden geopend
  5. Selecteer bij 'Contacttype linken' Contactformulier en kies welk contactformulier moet worden weergegeven.
  6. Klik op Opslaan en integreer de contactwidget in je website.