Dit artikel beschrijft functionaliteiten uit onze nieuwe projectmodule. Deze module wordt de komende maanden geleidelijk uitgerold, dus het is mogelijk dat je nog geen toegang hebt tot de functionaliteiten die hier worden beschreven. Als dat het geval is, kan je hier nog documentatie vinden over de vorige projectmodule.

Wil je hetzelfde project hergebruiken omdat je vaak op dezelfde manier werkt? Dan kan je een project dupliceren! Bespaar tijd en geld en bereik je doelen sneller. Lees er hier alles over.

Hoe

1. Ga naar het project dat je wil dupliceren
  2. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek
  3. Klik op Project dupliceren

Wat

Er wordt automatisch een nieuw project gemaakt met dezelfde titel +kopie als het project waarvan je het hebt gedupliceerd. Bv. 'Installing shower cabinet - kopie'. Je kan de titel hier gemakkelijk aanpassen:

De meeste elementen worden overgenomen uit het originele project:

• De structuur van het project
  • Groepen
  • Taken
  • Materialen
    Opmerkingde status van taken en materialen wordt niet overgenomen in het duplicaat en zal steeds opnieuw ingesteld worden op 'To do'.
  • Afspraken: de afspraken zelf worden niet overgenomen maar wel de afspraak-placeholders.
  • Kolomconfiguratie
  • Custom gebruikerstarieven (indien gedefinieerd)

Dingen die niet worden overgenomen uit het oorspronkelijke project:

• Gelinkte deals
  • Gelinkte offertes
  • Gelinkte facturen

Projecttemplates

Het is niet mogelijk om projecttemplates aan te maken, maar je kan altijd een project aanmaken dat je als standaardstructuur wil gebruiken en het hergebruiken door het te dupliceren.

• Maak een project aan en definieer je structuur (groepen, taken, materialen, afspraken,...).
  • Zorg ervoor dat je dit project afsluit nadat je het hebt aangemaakt.
  • Dupliceer het project: het duplicaat wordt een 'open' project.
  • Voordeel: je kan het originele project afgesloten houden. Op deze manier wordt je projectoverzicht niet onoverzichtelijk en verschijnt het originele project niet in de dropdownmenu's voor projecten. Je kan er ook een specifieke titel aan geven om het gemakkelijk als template te herkennen.

Groepen/taken/materialen/afspraken dupliceren

Je kan ook taken, materialen, afspraken of groepen van een project dupliceren in de plaats van het hele project. Je kan dit een voor een doen of allemaal tegelijkertijd:

• Eén voor één door op de drie puntjes naast het item te klikken > Dupliceren:
  • Selecteer de hele groep of meerdere items door het vakje ernaast aan te vinken: