Een deal kan meerdere offertes hebben en je klant kan er slechts één aanvaarden. Maar wat gebeurt er met de rest van de offertes? In dit artikel lees je hoe je offerte(s) als geweigerd kan markeren.

Aanvaarde offerte

Wanneer je meerdere offertes hebt en er wordt er één aanvaard, dan blijft de rest van de offertes in de offertestatus 'verzonden' of 'niet verzonden' staan. Dit kan je account onoverzichtelijk maken en het overzicht wegnemen, dus misschien wil je deze een andere status geven en als geweigerd markeren.

Een offerte als geweigerd markeren

Een gebruiker kan een offerte als geweigerd markeren op zowel de dealdetailpagina als de offertedetailpagina.

Dealpagina

1. Ga in een deal naar 'Volg je open deal op'.
  2. Klik op de drie puntjes naast een offerte
  3. Klik op Markeren als geweigerd

Offertepagina

1. Klik in een offerte op het pijltje naast 'Offerte verzenden'
  2. Kies voor Markeren als geweigerd

Na het bevestigen van de actie krijgt de offerte de nieuwe offertestatus 'Geweigerd'.

Op de offerte-overzichtspagina kan je deze status ook terugvinden in de Statusfilter.

Een offerte weigeren op CloudSign

Je kan je klanten ook toestaan om offertes te weigeren op CloudSign. Om deze instelling aan te zetten, moet je toegang hebben tot Instellingen:

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Deals en Offertes
  3. Activeer de toggle 'Sta klanten toe offertes te weigeren in CloudSign'.
    Opmerking: Deze instelling geldt voor de hele account en kan niet per gebruiker worden ingeschakeld.
  4. Als deze optie is ingeschakeld, kan de klant een offerte weigeren op CloudSign, en optioneel kunnen ze ook context geven bij hun beslissing.
  5. Wanneer een offerte is gemarkeerd als geweigerd:
    • Klanten kunnen de offerte nog steeds bekijken op CloudSign. Het is niet meer mogelijk om de offerte te tekenen, maar de klant kan nog wel feedback geven.
    • De activiteitenlog van je offerte wordt overeenkomstig bijgewerkt
    • Er wordt een melding gestuurd naar de verantwoordelijke van de offerte, zowel in-app als in de vorm van een e-mail. Er wordt ook een e-mail ter bevestiging van de weigering naar de afzender gestuurd.

Opmerkingen

• Een offerte als geweigerd markeren heeft geen invloed op de dealstatus
  • Een deal als verloren markeren heeft geen invloed op de offertestatus
  • Als je een offerte met de status 'Geweigerd' bewerkt, gaat deze terug naar de status 'Niet verzonden'.
  • Als een offerte niet verzonden of vervallen is, dan kan deze gemarkeerd worden als geweigerd
  • Als een offerte aanvaard is, dan kan deze niet gemarkeerd worden als geweigerd
  • Bij het berekenen van het dealbedrag worden geweigerde offertes niet meegenomen in de berekening
    • Als er geen offerte aanvaard is: het bedrag van de deal is het gemiddelde van alle offertebedragen behalve de geweigerde offertes
    • Als er één offerte wordt aanvaard, dan is het dealbedrag het bedrag van de aanvaarde offerte