Nadat je je contactformulier hebt aangemaakt, de juiste vragen hebt geformuleerd en ze hebt gekoppeld aan Teamleader Focus, is de volgende stap het personaliseren van je contactformulier. Wanneer je het contactformulier in je website integreert, zorg je er door het te personaliseren voor dat het past bij je merk en website.

Wat

Elke gebruiker kan pagina-specifieke zaken toevoegen, zoals een inleiding, een tekst voor de verzendknop en een succespagina met een afbeelding. Je vindt deze velden aan de rechterkant van 'Personaliseer je formulier'.

Klanten met het Beyond-pakket hebben de mogelijkheid om het formulier te personaliseren door hun eigen logo toe te voegen, de kleuren van hun merk te gebruiken en het formulier af te stemmen op de stijl van hun merk. Dit kan allemaal worden ingesteld aan de linkerkant van het scherm onder "Algemeen".

Algemeen

In het linkergedeelte 'Algemeen' vind je een reeks aanpasbare elementen. In het rechtergedeelte kan je je wijzigingen meteen zien in het voorbeeldscherm.

Afbeeldingen

De eerste optie aan de linkerkant is het toevoegen van afbeeldingen zoals je logo en favicon. Je kan je logo toevoegen door op 'Logo uploaden' te klikken en een afbeelding te kiezen (ondersteund type: JPG of PNG).

Opmerking: als je al een logo hebt geüpload in de instellingen van de Lead capture-Booster, dan zie je de melding zoals in het voorbeeld hieronder. Je kan het geüploade logo wijzigen door op de teaminstellingen te klikken die je naar de juiste locatie zullen doorverwijzen. Wijzig het logo of de Favicon door een nieuwe afbeelding te uploaden.

Lettertype

In het algemene gedeelte kan je ook het lettertype aanpassen voor zowel de titel als de tekst. Je kan verschillende formaten en kleuren kiezen voor het lettertype.

• Er zijn verschillende lettertypes in het dropdown-menu. Je kan een type uit de lijst kiezen of beginnen typen om het gewenste lettertype te zoeken. Pixelify Sans staat bijvoorbeeld niet in de lijst, maar als ik 'Pix' typ verschijnt het wel.
  • Je hebt twee opties om de tekstkleur te kiezen:
    • Gebruik een hexcode: voer de hexcode voor je gekozen kleur in. Bijvoorbeeld #000000 is zwart.
    • Klik op het gekleurde vierkantje: kies meteen een kleur uit het palet. Als je een kleur op je website exact wil laten overeenkomen, gebruik dan het pipetje om die kleur te kiezen.

Opmerking: Het gekozen lettertype, het formaat en de kleur worden ook toegepast op de succespagina. Je kan dit voorbeeld bekijken door aan de rechterkant op 'Succespagina' te klikken in de plaats van op 'Formulierpagina'.

Achtergrond

Je hebt de mogelijkheid om kleuren te kiezen voor zowel de pagina als het formulier zelf.

• Het voorbeeld hieronder laat zien dat zowel het formulier als de pagina dezelfde kleur hebben.
  • Het kiezen van een kleur werkt hetzelfde als bij de tekstkleur. Vul de hexcode in, kies een kleur uit het palet of gebruik de pin. Hier is bijvoorbeeld de hexcode #e1e1c7 gebruikt, wat een neutraal beige is.

Knop

Het laatste element is de knopkleur waarin je zowel de kleur van de knop als de tekstkleur van de knop kan wijzigen.

• Bijvoorbeeld een zwarte knop met witte tekst.

Zo zou de personalisatie van je formulier eruit kunnen zien:

Pagina-specifiek

In de rechterkolom vind je elementen die te maken hebben met de paginaspecificaties. Onder het kopje 'Pagina-specifiek' kan je kiezen tussen de 'Formulierpagina' en de 'Succespagina'.

Formulierpagina

• Je kan de inleiding en de tekst die op de knop in de rechterbenedenhoek verschijnt, aanpassen.
  • Daarnaast kan je een voorbeeld van je contactformulier bekijken. Door op het pictogram om te vergroten te klikken, kan je het hele formulier bekijken.

Opmerking: In het volledige voorbeeld kan je ook het reCAPTCHA-selectievakje zien, dat niet zichtbaar is in het standaardvoorbeeld.

Succespagina

• Pas de titeltekst naar wens aan. Je kan deze bijvoorbeeld veranderen in 'Gelukt'.
  • Voeg een gepersonaliseerde succesboodschap toe, zoals 'Bedankt voor het invullen van het contactformulier, we nemen binnenkort contact met je op'.
  • Voeg optioneel een succesafbeelding toe door op 'Afbeelding uploaden' te klikken. De ondersteunde types zijn JPG of PNG.
  • Voeg een downloadbaar bestand toe of voeg een link toe waar mensen een bestand kunnen downloaden (zie hieronder)

Een downloadbaar bestand toevoegen

In sommige gevallen wil je een bestand delen met leads op voorwaarde dat ze eerst gegevens opgeven (bijvoorbeeld een naam en een e-mailadres). Je kunt dit doen via een contactformulier met een downloadbaar bestand. Hier zijn 2 opties:

1. Voeg een link toe (bijvoorbeeld van je eigen website) waar ze het bestand kunnen downloaden
  2. Een bestand toevoegen dat kan worden gedownload na het verzenden van het contactformulier (max. 10MB)

Je kan de tekst van de knop ook aanpassen om deze duidelijker te maken, zoals in het voorbeeld hierboven. Het voorbeeld zou er zo uit kunnen zien:

Sla het contactformulier op en deel het

Nadat je het voorbeeld van je contactformulier hebt gecontroleerd, moet je het opslaan door op de knop rechtsonder te klikken. Je krijgt dan een pop-up scherm waarin je je formulier kan delen of naar het overzicht van je contactformulieren kan gaan.

Het gepersonaliseerde formulier embedden in je website

Je kan dit gepersonaliseerde formulier embedden in je website zodat het lijkt alsof het een vast onderdeel van de website is. Kopieer de embedded HTML van de Contactformulieren-overzichtspagina. In het onderstaande voorbeeld zie je het contactformulier dat hierboven is gemaakt als voorbeeld geïntegreerd in een website.

Als je meer wil weten over hoe je een contactformulier in je website kan embedden, volg dan de stappen in dit artikel.