Als je veel online afspraken hebt, dan heb jij of een van je gasten ongetwijfeld al eens last gehad van achtergrondruis op iemand zijn microfoon. Om dit tegen te gaan hebben we ruisonderdrukking mogelijk gemaakt, wat jouw afspraken aangenamer maakt.

In dit helpartikel

Activeer ruisonderdrukking

Deactiveer ruisonderdrukking

Opmerkingen

Activeer ruisonderdrukking

Ruisonderdrukking activeren kan je doen vanuit 2 locaties: Vanuit de begroetingspagina van de vergaderruimte of vanuit de vergaderruimte-instellingen. De instelling toont dezelfde status op beide plaatsen.

Vanuit de begroetingspagina van de vergaderruimte

1. Open de vergaderruimte zodat je op het begroetingsscherm komt.
  2. Klik op 'Audio + Video' of 'Enkel audio' en geef de browser toegang tot de microfoon indien gevraagd.
  3. Klik op 'Verander en test Cam / Mic'
  4. Bij de microfooninstellingen zie je '(BETA) Activeer ruisonderdrukking'.
  5. Klik op de knop om ruisonderdrukking te activeren, deze is actief zodra de knop gekleurd is.
  6. Neem deel aan de vergaderruimte.

Vanuit de vergaderruimte-instellingen

1. Open de vergaderruimte zodat je op het begroetingsscherm komt.
  2. Neem deel aan de vergaderruimte.
  3. Klik op 'Instellingen'.
  4. Bij de microfooninstellingen zie je '(BETA) Activeer ruisonderdrukking'.
  5. Klik op de knop om ruisonderdrukking te activeren, deze is actief zodra de knop gekleurd is.

Deactiveer ruisonderdrukking

Om ruisonderdrukking te deactiveren, volg je dezelfde stappen als hierboven. Als de knop grijs is, betekent dit dat ruisonderdrukking inactief is.

Opmerkingen

• Zodra je ruisonderdrukking activeert dan wordt dit actief voor jouw microfoon. Elke gebruiker zal dit zelf moeten aanpassen om achtergrondgeluid van hun microfoon te blokkeren.
  • Als een gebruiker de ruisonderdrukking activeert dan zal hun microfoon heel kort gedeactiveerd worden. Dit duurt hoogstens een drietal seconden voordat de audio opnieuw zal doorkomen.