Multifactorauthenticatie (MFA) is een tweede manier om in te loggen in je account naast je wachtwoord. Dit is een extra beveiligingslaag om je gegevens te beschermen. Het is mogelijk om al je gebruikers te verplichten om deze extra beveiligingslaag aan hun account toe te voegen. Als deze verplichting is ingeschakeld, kunnen gebruikers geen toegang krijgen tot hun account zonder eerst hun MFA in te stellen, zodat je gegevens extra beveiligd zijn. Lees er hier alles over.

Wat

Gebruikers van Teamleader Focus kunnen Multifactorauthenticatie activeren om de beveiliging van hun account te verhogen. Alle admins van een account kunnen de MFA-status van de gebruikers zien, ongeacht hun prijsplan:

• In Instellingen > Beveiliging is er een lijst met alle actieve gebruikers van de account
  • Naast de naam van de gebruiker is hun huidige MFA-status zichtbaar

Admins in het BOOST- en FLOW-pakket hebben echter ook de optie om MFA te verplichten voor alle gebruikers. Bovenaan de beveiligingspagina staat de optie om MFA te verplichten voor alle gebruikers:

• Indien geactiveerd, zullen alle gebruikers zonder actieve MFA onmiddellijk een banner zien die hen informeert over de verplichting.
  • Gebruikers zonder actieve MFA worden die dag om middernacht uitgelogd en moeten de volgende keer dat ze inloggen MFA instellen.
  • Wanneer MFA verplicht is voor de account, kunnen gebruikers deze niet meer voor zichzelf deactiveren in hun profielinstellingen.
  • Wanneer je downgrade naar een kleiner pakket - dit geldt ook bij het einde van de proefperiode van pakketten - wordt de verplichting uitgeschakeld voor alle gebruikers van je account. Voor gebruikers die in de tussentijd MFA hebben geactiveerd, blijft de MFA actief, maar gebruikers kunnen deze zelf weer deactiveren via hun profielpagina.
  • Als het verplichten van MFA is geactiveerd voor de hele account, dan kan een admin ervoor kiezen om MFA uit te schakelen voor een bepaalde gebruiker als deze bijvoorbeeld een nieuwe telefoon heeft en niet meer kan inloggen in hun account.
    • Klik op het icoon van het schild naast de MFA-status van een gebruiker in Instellingen > Beveiliging.
    • Daarna kan een admin MFA weer verplichten.
    • De admin kan ook MFA verplichten voor eerder gedeactiveerde gebruikers. In dat geval, als de gebruiker MFA nog niet heeft geactiveerd, wordt deze onmiddellijk uitgelogd en moet deze MFA instellen om opnieuw in te loggen.