Als je een online vergadering hebt met een klant, collega of gast, kan het gebeuren dat een deelnemer vergeet om een sessie te verlaten. In dat geval is het erg handig om het gesprek voor alle deelnemers te kunnen beëindigen. Lees hier hoe je dat kan doen.

Als de vergadering afgelopen is, heb je 4 opties om de sessie te beëindigen:

1. Verlaat gesprek
  2. Gesprek beëindigen voor iedereen
  3. Gesprek beëindigen voor iedereen behalve mij
  4. De vergaderruimte resetten

Beweeg de muis over 'Verlaten' om de eerste drie opties te zien.

Verlaat het gesprek of beëindig het gesprek voor iedereen

Als je een van de eerste drie opties kiest om het gesprek te beëindigen, kan je met de muis over de rode 'Verlaten'-knop bewegen in het midden onderaan de vergaderruimte. Dit geeft je de optie om het gesprek te verlaten, het gesprek voor iedereen te beëindigen of het gesprek voor iedereen behalve jezelf te beëindigen.

Het gesprek verlaten

Als je op de 'Verlaten'-knop klikt of er met de muis overheen gaat en op 'Verlaat gesprek' klikt, verlaat je het gesprek. Alle andere deelnemers zullen nog steeds in de vergaderruimte zitten en zullen handmatig de vergaderruimte moeten verlaten of het browsertabblad moeten sluiten.

Gesprek beëindigen voor iedereen

Door 'Gesprek beëindigen voor iedereen' te selecteren, wordt iedereen inclusief jezelf uit de vergaderruimte verwijderd. Als de vergaderruimte gesloten is, zullen alle andere deelnemers moeten aankloppen voordat ze de vergaderruimte opnieuw kunnen betreden.

Gesprek beëindigen voor iedereen behalve mij

Deze optie lijkt erg op de optie hierboven. Alle andere deelnemers worden uit de vergaderruimte verwijderd, maar jij als de host van de vergaderruimte blijft aanwezig.

De vergaderruimte resetten

Naast de opties om de vergaderruimte te verlaten of om het gesprek voor iedereen te beëindigen, kan je er ook voor kiezen om de vergaderruimte te resetten. Als je kiest voor een volledige reset van de vergaderruimte zal ook iedereen uit de vergaderruimte verwijderd worden.

Een volledige reset zal ook de chatgeschiedenis, whiteboards en bestanden, opnames en vergaderactiviteit verwijderen.

Lees meer over het resetten van vergaderruimtes in dit helpartikel.