In dit artikel kan je een paar tips lezen om je vergaderervaring te optimaliseren. Het is altijd goed om te controleren of alles in orde is voordat je de vergadering begint!

Rustige omgeving + stabiel internet? Perfecte combo!

Een rustige en schone omgeving is een eerste en belangrijke stap om een vlotte vergadering waar te maken. Als er veel achtergrondgeluiden zijn, zal de klant moeite hebben om te horen wat je zegt. Zoek dus een rustige ruimte op om de vergadering te laten plaatsvinden. Een headset kan ook helpen om het geluid beter te laten klinken en dat zal bovendien minder achtergrondgeluiden oppikken.

Een van de belangrijkste dingen voor een vlotte vergadering is een goede en stabiele internetverbinding! Je kan hier controleren hoeveel bandbreedte u kunt gebruiken. Hoe meer mensen deelnemen aan de vergadering en hoe meer functies je gebruikt (vooral bij het delen van het scherm en co-browsen), hoe meer bandbreedte je nodig hebt.

Als je internetverbinding niet goed is, kan je proberen dichter bij de modem te zitten of direct met een Ethernetkabel-verbinding te maken met je modem.

3 dingen om te controleren voor je eerste ontmoeting

1. Kies de juiste browser

De online vergaderruimtes werken op de nieuwste versies van de meeste browsers. Als je je browser een tijdje niet hebt bijgewerkt, kan dat een probleem opleveren. Je kan je browser het beste updaten naar de nieuwste versie om de volledige functionaliteit te garanderen.

2. Sluit onnodige toepassingen en browsertabbladen

Als je veel browsertabbladen hebt geopend tijdens een online vergadering, kan dit invloed hebben op je verbinding. Probeer het aantal geopende tabbladen te beperken tot de tabbladen die je nodig hebt voor de vergadering.

Als je computer iets op de achtergrond doet, zoals een update of een virusscan, kan dit veel van je pc-prestaties vragen. Dit kan ook van invloed zijn op je vergadering. Probeer het proces op de achtergrond te pauzeren of te stoppen.

Tip: probeer je computer dagelijks of wekelijks te herstarten. Hierdoor worden onnodige processen op de achtergrond automatisch gestopt.

3. Test je microfoon en camera

Je kan je microfoon en camera testen wanneer je in een vergaderzaal komt of wanneer je al lid bent geworden (bezoek Instellingen, zie hieronder).

Als de online vergaderruimte niet bij je camera of microfoon kan komen, verschijnt er een melding. Probeer advertentieblokkers en extensies die je camera en/of microfoon gebruiken, uit te schakelen.

Instellingen om te controleren tijdens een vergadering

Wanneer je een vergadering begint, kan je best controleren of de juiste camera, microfoon en luidspreker zijn geselecteerd. Dit kan je doen voordat je de ruimte betreedt of in de instellingen van de vergaderruimte zelf. Als je moeite hebt met het starten van de camera of microfoon kan je hier mogelijke oplossingen raadplegen.

Om je afspraken nog beter te maken, raden we aan om ruisonderdrukking te activeren. Dit zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden niet doorkomen in je audio en je gasten er dus geen last van ondervinden.

Als je internetverbinding goed is, kan je kiezen voor een hoge of HD-video- en screensharing-kwaliteit. Als je internet middelmatig of slecht is, kan je best kiezen voor normaal of alleen audio.

Deze tips moeten je helpen om goede en vlotte vergaderingen met je klanten te kunnen organiseren. Als je vragen of problemen hebt, neem dan contact met ons op! Je kan contact met ons opnemen via support.focus@teamleader.eu.