Dit artikel beschrijft functionaliteiten uit onze nieuwe projectmodule. Deze module wordt geleidelijk uitgerold, dus het is mogelijk dat je nog geen toegang hebt tot de functionaliteiten die hier worden beschreven. Als dat het geval is, kan je hier nog documentatie vinden over de vorige projectmodule.
In Teamleader Focus zijn er twee manieren om rechten binnen een project te bepalen. Je kan ofwel de toegang tot projecten beperken, ofwel verschillende rollen toewijzen binnen een project.
Toegangsrechten tot projecten
Gebruikersrechten projecten
Zorg er allereerst voor dat elke gebruiker toegang heeft tot de projectmodule. Binnen die projecttoegang zijn er drie soorten toegangsrechten:
Ga naar Instellingen > Gebruikers > klik op de naam van een gebruiker
Schakel in ‘Rechten’ de toggle naast ‘Projecten’ in
In ‘Projecttoegang’ zie je een dropdownmenu:
Hou er rekening mee dat toegangsrechten niet kunnen worden beperkt voor admins van een account.Alle: Deze gebruiker kan alle projecten zien. Of ze ook de projectinformatie kunnen bewerken, hangt af van de bewerkingsrechten die per project zijn ingesteld in de projectvoorkeuren (zie hieronder).
Admintoegang: Deze gebruiker ziet alle projecten en heeft dezelfde rechten als een admin of projectverantwoordelijke.
Alleen deelnemers: Dit is de standaardinstelling. Deze gebruiker ziet alleen projecten waaraan deze is toegewezen. Of ze ook de projectinformatie kunnen bewerken, hangt af van de bewerkingsrechten die per project zijn ingesteld in de projectvoorkeuren (zie hieronder).
Financiële gegevens op een project
In het bovenstaande menu kan je ook de toegang tot financiële gegevens op projecten uitschakelen:
Als de toggle uit staat, wordt de volgende financiële informatie over een project verborgen:
Het hele financiële info-gedeelte in de zijpanelen en projectinfo
Prijs
Kosten
Marge
Budget
Kostenbudget
Tooltips i.v.m. berekening
Eenheidsprijs
Eenheidskost
De inzichten-widgets bij projectinfo
Kolom gefactureerd bedrag
Kolom facturatiestatus
Opmerking: Deze instelling heeft geen betrekking op custom fields.
Kosten op een project
Je kan ook de toegang tot de widget 'Marge' uitschakelen in een project, door de toggle 'Kosten op projecten weergeven' uit te schakelen:
Als de toggle uit staat, ziet de gebruiker enkel 'Verbruikt budget' en 'Geregistreerde tijd' op de Projectinfo-pagina:
Rollen binnen een project
Nadat je de toegangsrechten voor de projectmodule hebt ingesteld, kan je bepalen welke rol een gebruiker binnen elk project moet hebben.
Ga naar een project
Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek
Kies voor Voorkeuren beheren
Opmerking: dit menu is enkel zichtbaar voor admins en huidige verantwoordelijken van het project
Er opent een nieuw dialoogvenster waarin je de toegangsrechten voor het project kan instellen:
Enkel verantwoordelijken (standaard geselecteerd)
Belangrijke opmerking: zelfs als de toegangsrechten op 'Enkel verantwoordelijken' staan, kunnen niet-verantwoordelijken nog steeds wijzigingen aanbrengen als ze 'beheerdertoegang tot alle projecten' hebben via de gebruikersrechten.Verantwoordelijken en medewerkers
Iedereen
Als je een projectverantwoordelijke of een admin bent, of je hebt bewerkingsrechten, dan kan je de volgende acties uitvoeren:
De velden in de projectheader bewerken
De projecttitel bewerken
De velden in projectinfo bewerken
In de tab Facturen: klikken op de knop 'Factuur toevoegen' om het project te factureren
Een project verwijderen
Een kleurcode aan het project toewijzen
Een notitie toevoegen aan de 'Activiteit' in de tab Projectinfo
Bestanden toevoegen
Voor gebruikers zonder bewerkingsrechten:
De velden in de header, de projecttitel en de projectinfo-velden zijn 'view only'
Het is niet mogelijk om een factuur aan het project toe te voegen
Het is niet mogelijk om een project te verwijderen of er een kleurcode aan toe te kennen
Een tijdregistratie toevoegen is echter nog steeds mogelijk
Filteren op werktype of medewerkers is ook nog steeds mogelijk
Bestanden zijn 'view only'
Tijdregistratie op een project
Er is een gebruikersinstelling waarmee je kan bepalen of gebruikers tijdregistratie aan projecten kunnen toevoegen. Ga naar Instellingen > Gebruikers > klik op de naam van een gebruiker > ‘Tijdregistratie’. Naast ‘Toegang tot tijdregistratie projecten’ zie je het volgende dropdown-menu:
Hier kan je instellen of een gebruiker tijdregistratie aan geen van de projecten kan toevoegen, afhankelijk van hun deelname aan het project, of aan alle projecten.
Daarnaast maakt deze instelling het ook mogelijk voor gebruikers om tijd te registreren op projecten, zelfs als ze geen toegang hebben tot de projectmodule.


