Bel je dagelijks verschillende leads op? Als je Teamleader Focus gebruikt als een tool voor prospectie of in een call center, dan vind je enkele handige tips in dit artikel.

Maak een bellijst

Eerst en vooral zal je een lijst moeten maken van calls om toe te wijzen aan een gebruiker. Om dat te doen, volg je onderstaande stappen:

1. Ga naar Contacten/Bedrijven
  2. Maak een segment van de klanten die je wil opbellen of opvolgen. Maak een segment gebaseerd op kenmerken die ze delen, zoals 'Laatste activiteit is vorige maand'
  3. Selecteer het segment dat je hebt aangemaakt
  4. Klik op Acties rechtsboven
  5. Kies voor Calls aanmaken

6. Vul de begindatum, duur en verantwoordelijke van de calls in. Er zal een gemiddelde aantal calls per dag worden berekend en het aantal werkdagen dat je nodig hebt om ze uit te voeren.
  7. Bevestig de actie en klik op nu uitvoeren
    Belangrijk: deze bulkactie kan niet ongedaan gemaakt worden!

Voer je calls uit

Nadat je de calls hebt aangemaakt, is het tijd om ze uit te voeren. Efficiënt door deze lijst gaan levert je veel voordelen op:

• Je hoeft niet overal door te klikken en kan heel snel in één omgeving je werk uitvoeren.
  • Je verliest minder tijd met bijhouden wie je al dan niet gebeld hebt.
  • Je kan makkelijk targets bijhouden dankzij de statistieken.

Op je dashboard vind je de calls bij je taken voor die dag, of je kan ze ook vinden onder Agenda > Calls > segmenteren op je naam.

1. Ga één voor één door de calls en voltooi ze
  2. Kies een gespreksresultaat en noteer een samenvatting van de call
  3. De call zal gelogd worden in het activiteitsoverzicht van je contacten/bedrijven
  4. Je kan een opvolgactie instellen voor elk gespreksresultaat (lees er hier meer over). Als je de voicemail van je contact te horen krijgt bijvoorbeeld, kies je voor het resultaat 'Voicemail' en stel je een opvolgactie 'Call' in voor dit resultaat. Zo zal er een opvolgcall aangemaakt worden zodat je niet vergeet terug te bellen.
  5. Als je lead/klant geïnteresseerd is, kan je een deal aanmaken

Opmerking: We hebben ook VoIP-integraties beschikbaar op onze Marketplace, waarmee je via het internet of je mobiele telefoon kan bellen.