In dit artikel geven we je meer informatie over hoe je kan oplossen dat een factuur/creditnota twee keer wordt weergegeven in Exact Online en daardoor twee verschillende boekhoudnummers heeft.

Oorzaak: De factuur/creditnota werd handmatig toegevoegd aan Exact Online voordat Teamleader Focus werd gekoppeld aan Exact Online, en daarna is deze ook gesynchroniseerd naar Exact Online via Teamleader Focus.

Oplossing: Specifieke facturen en creditnota's verwijderen uit Exact Online en de koppeling opnieuw leggen zodat die specifieke facturen en respectievelijk creditnota's opnieuw gesynchroniseerd kunnen worden.

Volg deze stappen zorgvuldig om dit probleem op te lossen. Denk eraan dat je adminrechten nodig hebt in Teamleader Focus om dit te doen. Mocht je twijfelen over het gebruik van je Exact Online account, laat dit artikel dan aan je boekhouder zien of neem contact met ons op.

1. Ga naar Teamleader Focus, klik op het tandwieltje rechtsonder in het factuuroverzicht en zet ''boekstuknummer' in de beschikbare kolommen. Doe hetzelfde voor de creditnota's.
  2. Controleer de datum van de factuur of creditnota die twee keer wordt getoond in Exact Online. Alle facturen vanaf die datum tot nu toe zullen in Exact Online verwijderd moeten worden.
  3. Ga naar je creditnota's in Teamleader Focus en controleer of er creditnota's zijn vanaf die bepaalde datum tot nu. Deze zullen ook verwijderd moeten worden in Exact Online.
  4. Ga naar Exact Online.
  5. Verwijder alle facturen en creditnota's in Exact Online die op bovengenoemde datum en later zijn toegevoegd.
  6. Ga naar Teamleader Focus.
  7. Ga terug naar je Teamleader Focus-facturen en noteer het boekstuknummer (stap 1) van de oudste factuur die is verwijderd uit Exact Online, dit moet volgen op het nummer van de laatste factuur die niet is verwijderd.
  8. Ga naar de creditnota's en noteer het nummer en het boekstuknummer van de oudste creditnota die uit Exact Online is verwijderd (alleen indien van toepassing).
  9. Ga naar Exact Online en controleer of deze nummers overeenkomen met de 'Stamgegevens-Dagboeken-Volgende boekstuknummer' in de dagboeken voor facturen en creditnota's
  10. Klik in Teamleader Focus op je gebruikersicoon > Integraties/Marketplace > Beheer > Exact Online > Instellingen
  11. Klik op 'Wijzig instellingen' bij Administratie. Noteer de startdatum van deze integratie en je dagboeken voor facturen en creditnota's (die gegevens heb je later nodig)
  12. Klik op Deactiveren
  13. Kies de datum van de factuur of creditnota die het probleem veroorzaakte als ontkoppelingsdatum (facturen en creditnota's vanaf deze datum verliezen de koppeling met Exact Online en daarmee hun boekstuknummer. Deze kunnen later opnieuw gesynchroniseerd worden met Exact Online.)
  14. Ontkoppel klanten niet, de slider moet worden uitgeschakeld
  15. Klik nogmaals op de instellingen
  16. Selecteer de juiste administratie
  17. Klik op Verbind Exact Online
  18. Vul als startdatum de oorspronkelijke startdatum van de integratie in (de gegevens die je bij stap 11 hebt genoteerd)
  19. Importeer geen contacten en bedrijven, de slider moet uitgeschakeld zijn
  20. Vul de juiste dagboeken in en verbind
  21. Ga naar je Facturen in Teamleader Focus
  22. Klik op de dubbele pijltjes rechts bovenaan om alle facturen te synchroniseren

Kom je andere Exact Online-foutmeldingen tegen? Bekijk dan zeker dit artikel.