Het is handig om af en toe data uit je Teamleader Focus-account te exporteren maar misschien wil je enkel bepaalde velden exporteren. In dit artikel leggen we je uit hoe je de velden kan selecteren voor je Excel-export

Voor dit voorbeeld zullen we bedrijven gebruiken, maar je kan dit uiteraard ook toepassen voor andere data in Teamleader Focus (contacten, facturen, deals...)

• Je kan je bedrijven exporteren door naar het overzicht van je bedrijven te gaan en te klikken op Export.
  • In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om de standaardkolommen te exporteren maar je kan er ook klikken op het pijltje naast 'Standaardkolommen'. Kies voor Nieuwe template maken; hier kan je de velden kiezen die je wil exporteren.

Om een veld aan je export toe te voegen, selecteer je het aan de linkerkant en klik je op het pijltje dat naar rechts wijst of dubbelklik je op de naam van het veld. Hierdoor komt het veld bij de geselecteerde kolommen voor je export aan de rechterkant.

Om een veld uit je geselecteerde kolommen te halen, kan je het selecteren en op het onderste pijltje klikken of dubbelklikken.

Eens je alle velden hebt geselecteerd die je wilt exporteren, geef je de template een naam en klik je op Opslaan. Klik op Start export om de velden te exporteren die je daarnet hebt geselecteerd.

Opmerkingen:

• Wanneer je de export-template hebt aangemaakt, kan je deze ook bij volgende exports selecteren in het dropdown menu bij Standaardkolommen.
  • Je kan een export-template gemakkelijk verwijderen door deze te selecteren en op de prullenmand te klikken.
  • Er kunnen maximaal 50 velden geëxporteerd worden.