Wil je meer dan één persoonlijk e-mailadres in je Teamleader Focus-account gebruiken? Dan zijn de alternatieve e-mailadressen die je via je persoonlijke profielpagina kan instellen de oplossing voor jou! Ontdek in dit artikel hoe je deze kan toevoegen.

Alternatieve e-mailadressen toevoegen

Volg deze stappen om alternatieve e-mailadressen toe te voegen:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek in Teamleader Focus
  2. Klik op mijn profiel
  3. Klik naast 'E-mailadressen' op de om de e-mailadressen toe te voegen.
  4. Geef je e-mailadres een Naam. Dit betekent dat de afzender die in de mailbox van je klant verschijnt, kan worden aangepast. Je kan deze naam achteraf altijd aanpassen.

Alternatieve e-mailadressen verifiëren

Je primaire e-mailadres (dit is het e-mailadres dat aan je gebruiker is gelinkt) moet een uniek e-mailadres zijn. De alternatieve e-mailadressen die je toevoegt, hoeven niet uniek te zijn; dit betekent dat meerdere gebruikers hetzelfde e-mailadres in hun account als alternatief e-mailadres kunnen toevoegen. Let wel: het e-mailadres moet geverifieerd worden voor iedere individuele gebruiker:

• Naast elk toegevoegd e-mailadres zal een mail verstuurd worden met een link.
  • Om de verificatie te voltooien, klik je op de link in de e-mail. Deze link is voor 72 uur geldig. Als je het e-mailadres niet op tijd verifieerde:
    • Verwijder het e-mailadres uit de 'Alternatieve e-mailadressen' door op het vuilnisbakje ernaast te klikken
    • Voeg het alternatieve e-mailadres opnieuw toe; de verificatie e-mail zal opnieuw verstuurd worden
  • Nadat je op de link hebt geklikt, is het tijd om je aan te melden in Teamleader Focus
    Opmerking: als meerdere gebruikers hetzelfde e-mailadres als alternatief e-mailadres willen gebruiken, dan moet elke gebruiker op de link klikken en dit elk afzonderlijk in Teamleader Focus registreren.
  • Het verificatieproces is nu afgerond.

Na de verificatie kan je het e-mailadres in de dropdown selecteren wanneer je uitnodigingen voor afspraken, gewone e-mails en offertes verstuurt.

Je kan ook één van de alternatieve e-mailadressen als je primaire e-mailadres instellen, waarover later in dit artikel meer.

Standaard uitgaand e-mailadres

Je kan ook aangeven welk van je e-mailadressen als standaard uitgaand e-mailadres moet worden geselecteerd bij het versturen van e-mails uit Teamleader Focus. Zo hoef je je e-mailadres niet steeds in de dropdown te wijzigen:

1. Ga naar Mijn profiel
  2. In 'E-mailadressen' zie je het label 'Uitgaand e-mailadres' staan naast je e-mailadres
  3. Klik op de drie puntjes naast een van je e-mailadressen
  4. Kies voor Maak standaard uitgaand e-mailadres

Dit is handig wanneer je e-mails verstuurt vanuit een ander e-mailadres dan je persoonlijke e-mailadres. Bijvoorbeeld wanneer alle gebruikers in je bedrijf e-mails willen versturen vanuit hetzelfde e-mailadres (en het alternatieve e-mailadres gedeeld wordt).

Opmerkingen:

• Enkel e-mailadressen die geverifieerd werden kunnen als standaard uitgaand e-mailadres worden ingesteld
  • Het standaard uitgaand e-mailadres zal worden geselecteerd in de dropdown van de verzender bij het verzenden van e-mails behalve voor items die worden verzonden vanuit het bedrijfsentiteit-e-mailadres (zoals facturen,...)
  • Een ander alternatief e-mailadres kan steeds geselecteerd worden in de dropdown bij het verzenden van je e-mail

Custom domeinen voor uitgaande e-mails

Als je meerdere e-mailadressen met een andere domeinnaam hebt, dan moet je afzonderlijke custom domeinen instellen. Als je dit niet doet, dan is het e-mailadres van de zender 'email@teamleader.be'. Let wel:

• De naam in preview van de ontvanger van je email is nog steeds de naam die je aan het e-mailadres gaf
  • De antwoorden op deze mail zullen naar het primaire adres van de verzender gestuurd worden

Het instellen van een custom domein gebeurt op accountniveau, niet op gebruikersniveau. Wanneer verschillende gebruikers '@teamleader.eu' als e-mailadres hebben, dan moet het domein slechts eenmaal ingesteld worden.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over hoe je custom domeinen kan instellen.

Een ander primair e-mailadres kiezen/e-mailadres van de gebruiker veranderen

Wat als je een ander primair e-mailadres wil instellen of je huidige e-mailadres wil aanpassen?

Dan moet je deze stappen volgen:

1. Ga naar "E-mailadressen"
  2. Naast je primaire e-mailadres, klik je op de drie puntjes
  3. Klik op Wijzig primair e-mailadres en vul een ander e-mailadres in
  4. Verifieer het e-mailadres via je inbox zoals eerder in het artikel beschreven
  5. Eén van je alternatieve e-mailadressen als primair kiezen?
    • Klik op de drie puntjes naast het alternatieve e-mailadres en kies wijzig naar primair. Let wel: een e-mailadres dat niet uniek is kan je niet als primair e-mailadres instellen.