Met Teamleader Focus kan je projecten opsplitsen in grotere fases en kleinere taken. Fases worden voorgesteld op een roadmap, maar je kan alle gelinkte taken ook bekijken in een downloadbare Gantt-grafiek.

Om een Gantt-grafiek te maken:

• Ga naar je project
  • Zorg ervoor dat je enkele verschillende fases hebt met gelinkte taken
  • Klik op de Projectinfo tab in de header
  • Ga naar"Vooruitgang"
  • Klik op Gantt-Grafiek
  • Een .png bestand zal worden gegenereerd waarin je een overzicht zult zien van:
    • de startdatum van het project
    • de einddatum van het project
    • fases met gelinkte taken
    • groen bolletje = gesloten fase(s)
    • blauw bolletje = onvoltooide fase(s) die nog steeds op tijd zijn
    • rood bolletje = onvoltooide fase(s) die te laat zijn
    • blauwe balk = open taken die nog op tijd zijn
    • groene balk = voltooide taken
    • rode balk = open taken die te laat zijn

Als je graag meer wilt te weten komen over de resterende tijd en hoeveel tijd je nog steeds zou moeten over hebben in een ideaal scenario, kan je altijd even naar de burndown kijken.

Een andere handige functionaliteit zijn de projectrapporten. Deze rapporten geven je een gedetailleerd overzicht van geplande en gespendeerde budgetten, hoeveel tijd een collega heeft getrackt op taken en afspraken, en de producten die werden besteld. Deze informatie is zeer nuttig om tijds-en budgetinschattingen te verbeteren. Dit helpt je om sterkere Gantt-grafieken te maken.