Bij elk Teamleader Focus-account hoort minstens één admin. Je kan daarnaast altijd meerdere collega's aanstellen als admin. Hier lees je hoe je de rol van administrator aan verschillende gebruikers kan toekennen

Dit artikel vertelt je alvast wat het betekent om admin te zijn, en welke rechten een admingebruiker heeft.

CRM

• Admin-gebruikers kunnen geen beperkte CRM toegang hebben.
  • Admins hebben meer opties bij de bulkacties in het CRM-overzicht. Zonder deze rechten krijg je enkel de optie om calls, taken en labels aan te maken.

• Enkel admins kunnen een tag verwijderen via de instellingen.

Deals

• Admins kunnen geen beperkte dealtoegang hebben.
  • Admins hebben meer opties bij de bulkacties in het Dealoverzicht. Zonder deze rechten krijg je enkel de optie om calls, taken en labels aan te maken.

• Onder Instellingen > Deals en Offertes > Voorkeuren > "Breng mij op de hoogte van alle aanvaarde deals" kan je als admin notificaties instellen voor alle aanvaarde deals.
  • De feedback van Cloudsign wordt naar de inbox van admins gestuurd.

Agenda

• De toegang tot agenda's van collega's kan voor een admingebruiker niet beperkt worden.
  • Admins hebben enkele opties i.v.m. bulkacties in het Taakoverzicht.
  • Via Instellingen > Gebruikers > drie puntjes naast je naam > Bewerken > Agenda > Teamleden mogen mijn agenda en timesheets zien, kunnen admins die ook teamleider zijn bepalen of hun agenda en timesheets zichtbaar zijn voor anderen.

Lead capture-Booster

Admins hebben meer toegangsrechten en permissies in de Lead capture-Booster. Lees er hier alles over.

Statistieken

Een admin kan targets instellen en aanpassen.

Gebruikers

• Admins kunnen alle gebruikers zien en bewerken.
  • Enkel admingebruikers hebben toegang tot de API & Webhooks.
  • Admingebruikers hebben geen toestemming voor vakantie nodig (functionaliteit beschikbaar in onze Boost- en FLOW-pakketten). Ook wanneer een admin bij een team hoort waarin een andere verantwoordelijke is aangesteld om vakantie goed te keuren, worden de verlofdagen van de admingebruiker automatisch goedgekeurd.
    ! Belangrijk om op te merken is dat de admin nog steeds toegang nodig heeft tot Gebruikers, anders heeft deze nog steeds goedkeuring van de teamleider nodig voor zijn verlofaanvragen.

Integraties

Instellingen

• Enkel admingebruikers zullen toegang hebben tot de prullenmand.
  • MFA:
    • Alle admins van een account kunnen de MFA-status van gebruikers zien, ongeacht hun prijsplan.
    • Admins in het BOOST-pakket hebben ook de optie om MFA te verplichten voor alle gebruikers.

Opmerking: enkel de eerste admingebruiker heeft automatisch toegang tot alle modules. Indien je de admin-rechten later pas toegewezen krijgt, kunnen bepaalde modules daarna nog steeds voor jou geactiveerd worden. Om te weten hoe de huidige admin dit kan doen, lees je er best dit artikel eens op na.

Teamleader Focus-licentie

Alleen admingebruikers hebben toegang tot de pagina 'Licentie beheren' in de rechterbovenhoek van de account. Admins kunnen:

Facturatie

In Licentie beheren > Facturatie > Facturatiegegevens aanpassen is er een veld 'E-mail'. Hier kun je definiëren naar welk e-mailadres we je Teamleader Focus-facturen moeten sturen.

Belangrijk om weten is dat ook alle admingebruikers deze facturen ontvangen (naast belangrijke e-mails over de Teamleader Focus-licentie). Als je dit voor een bepaalde admin of voor alle admingebruikers wil uitschakelen, neem dan contact met ons op.

Timesheets

• Als admingebruiker heb je toegang tot alle timesheets van collega's. Andere gebruikers hebben enkel toegang tot de timesheets van hun teamleden.
  • Admins kunnen alle timesheets van alle collega's aanpassen.
  • Onder Instellingen > Tijdregistratie > Zend mij dagelijks een HR- rapport kun je er als admin voor kiezen om een dagelijks HR-rapport te ontvangen.

Projecten

(Beschikbaar in ons MOVE- of BOOST-pakket of in de Projectmanagement-Booster)

• Als admin kan je toegang tot projecten niet beperkt worden.
  • Admingebruikers kunnen projecten verwijderen.
  • Admingebruikers kunnen de toegang tot winst in elk project deactiveren voor gewone gebruikers.

Centrale inbox

(Beschikbaar in BOOST of in de Centrale inbox-Booster)

Enkel admingebruikers kunnen de knop met bulkacties gebruiken in het ticketoverzicht.