Websiteformulieren zijn handig om klantgegevens in te zamelen. Gebruik Web2Lead om automatisch alle informatie die leads invullen, toe te voegen aan je Teamleader Focus-account. Op die manier kun je aangepaste vragen gebruiken in je websiteformulieren en ervoor zorgen dat alle gegevens correct geregistreerd worden.

Meer nog: voor elk ingevuld formulier wordt een nieuwe deal toegevoegd aan je CRM. Zo kun je leads sneller opvolgen. Je hoeft alleen een contactformulier van Wufoo toe te voegen aan je website.

Voor je start, bieden we je graag de keuze aan tussen onze standaard Web2Lead-integraties en onze nieuwe integratie met Zapier. De tweede heeft een aantal belangrijke voordelen. Lees hier meer over in het volgende artikel.

Hoe kun je Teamleader Focus integreren met Wufoo?

Ga naar de Teamleader Focus Marketplace of klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek > Integraties/Marketplace. Gebruik vervolgens de zoekbalk om de Wufoo-integratie te zoeken. Wil je meer te weten komen over andere Web2Lead-integraties? Klik dan op de categorie 'Web2Lead' in de zijbalk. Om Wufoo te integreren met je Teamleader Focus-account, kies je Toevoegen.

Een formulier aanmaken met Wufoo

Wanneer je een nieuw formulier aanmaakt in Wufoo, zie je links een lijst met beschikbare velden. Rechts krijg je een preview van alle velden die je al gebruikt hebt. Kies een veld van het type 'Single Line Text' (1 lijn tekst) voor Voornaam en Achternaam, want het veld Naam kan niet in twee velden worden gesplitst.

Nieuwe formulieren aan Teamleader Focus koppelen

Wanneer je een formulier hebt aangemaakt, moet je het nog koppelen aan je Teamleader Focus-account. Ga terug naar Teamleader Focus en ga naar Integraties > open de Instellingen van Wufoo > Nieuw formulier aansluiten, en vul de naam van het formulier in. Onderaan kun je een medewerker aanstellen die een melding ontvangt telkens als het formulier wordt ingevuld. Je kunt ook een tag toevoegen aan nieuwe leads om ze gemakkelijk te kunnen segmenteren. Kies ten slotte of je een nieuwe deal wilt aanmaken voor elk ingediend formulier.

Sla je formulier op om de Webhook-URL te zien die Teamleader Focus aan je Wufoo-account koppelt. Kopieer de link en ga terug naar je Wufoo-account voor een overzicht van al je formulieren, in de Form Manager. Klik op het formulier dat je wilt aansluiten en kies To Another Application > Webhook > Add Integration.

Plak je Webhook-URL in de pop-up. De Handshake Key kun je overslaan, maar vink wel 'Include Field and Form Structures with Entry Data' aan om te voorkomen dat je webformulier fouten veroorzaakt.

Klik op 'Opslaan' en je Webhook is klaar! Nu moet je alleen nog je formulier op je website zetten, zodat je leads rechtstreeks in Teamleader Focus terechtkomen!