Elk bedrijf heeft zijn eigen processen en werkmethodes. Custom fields in Teamleader Focus maken het mogelijk om je account helemaal te personaliseren. Klik op onderstaande links om meer te leren over het algemene idee achter custom fields, de instellingen en hoe je ze kunt rangschikken.

Custom fields kun je gebruiken in je templates. Handig, niet? Je kunt wel niet alle custom fields van alle niveaus gebruiken in alle templates. Lees verder en kijk hoe je een custom field kunt gebruiken in een template en welke custom fields geschikt zijn voor welk document.

Opmerkingen:

• Elke shortcode is uniek. Kijk dus in je eigen lijst met shortcodes om het juiste nummer te gebruiken.
  • Een custom field van het type 'Meerdere lijnen tekst' kan nooit worden gebruikt in een template.

Een custom field toevoegen aan een template/document

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Document layout'
  2. Kies het document dat je wilt bewerken, bv. 'Offertes'.
  3. Klik op Je actieve template downloaden (Als je dit voor het eerst doet, moet je 'Onze voorbeeldtemplate downloaden' kiezen).
  4. Ga terug naar Teamleader Focus en scrolt down > Klik op de knop 'Lijst shortcodes'.
  5. Scrol naar beneden in de lijst tot aan de shortcodes voor custom fields. Deze zien er zo uit: 'CUSTOM_FIELD_XXXXX'.
  6. Onthoud de shortcode voor de content die je wilt opnemen in je offerte, factuur enz.
  7. Voeg de bovenstaande shortcodes tussen $-tekens toe aan het Word-document dat je daarnet hebt gedownload, op de plaats waar je deze informatie wilt weergeven. Bijvoorbeeld: $CUSTOM_FIELD_XXXX$.
  8. Sla het Word-document op.
  9. Ga terug naar Teamleader Focus > Klik op 'Upload docx bestand' en kies het document dat je zonet hebt opgeslagen.
  10. De shortcode wordt vervangen door de waarde van het custom field, als dat ingevuld is. Als het leeg is, staat er ook niets op je offerte/factuur/enz. Heb je meer informatie nodig? Lees dan dit artikel.

Beschikbare custom fields per documenttype

Documenttype/template
Custom fields van deze niveaus kunnen worden gebruikt:
Offerte
  • Deals
  • Contacten
  • Bedrijven
Factuur
  • Deals
  • Projecten
  • Facturen
  • Abonnementen
  • Contacten
  • Bedrijven
Tijdregistratierapport
  • Geen
Bestelbon
  • Bestelbon
  • Deals
Orderbevestiging
  • Deals
  • Contacten
  • Bedrijven
Leveringsbon
  • Deals
  • Contacten
  • Bedrijven
Werkbon
  • Werkbon
  • Contacten
  • Bedrijven

Heb je wat inspiratie nodig om je templates op te maken? Bezoek dan nu onze Template Gallery!