Wil je toegang tot je Teamleader Focus account maar zie je een melding waarin staat dat je account/IP-adres geblokkeerd is wegens verdachte activiteit (suspicious activity)? Lees hier wat de verschillende redenen voor deze melding kunnen zijn.

Waarom blokkeren we IP-adressen?

Elke nacht synchroniseert Teamleader Focus met een blacklist van IP-adressen. Die blacklist bevat IP-adressen die geblokkeerd zijn omdat ze worden gebruikt door spammers, bots, hackers enz. en in verband gebracht zijn met verdachte activiteiten.

Wanneer we een IP blokkeren, is dat meestal om een van de volgende redenen:

• Je hebt ingelogd via een openbaar netwerk, bv. in een bar, trein of luchthaven. Andere personen hebben dit openbare IP-adres gebruikt voor verdachte activiteiten, waardoor het werd geblokkeerd.

• Je computer is besmet met een virus en is bijvoorbeeld spam aan het verzenden.

• Iemand in je netwerk heeft een virus of is in verband gebracht met verdachte activiteiten.

• Je hebt op 10 minuten tijd meer dan 10 keer verkeerde API credentials gebruikt.

Hoe geraak je weer op de whitelist?

Om veiligheidsredenen moeten we deze blokkering heel ernstig nemen. We mogen geen risico's nemen.

1. Ben je niet op kantoor of ben je aangesloten op een wifi-netwerk dat je normaal niet gebruikt? Bekijk dan de onderstaande tabel.
  2. Zoek je IP-adres. Het staat onder andere in de foutmelding die je hebt gekregen.
  3. Neem contact op met onze support, zodat we de oorzaak kunnen onderzoeken en eventueel het IP-adres weer vrijgeven.

Oorzaak
Gevolg
Je hebt ingelogd via een openbaar netwerk in een bar, hotel, luchthaven...
Je gebruikt beter een veilig netwerk. Wanneer een openbaar netwerk wordt misbruikt, kunnen we daar weinig aan doen. Je zult wel normaal kunnen inloggen via je gebruikelijke kantoornetwerk. We kunnen het geblokkeerde IP-adres niet op de whitelist zetten.
Je computer is besmet met een virus of iemand die hetzelfde wifinetwerk gebruikt, heeft een virus of is in verband gebracht met verdachte activiteiten.
Verwijder het virus en neem contact op met je IT-support. Neem contact op met je IP-provider als het probleem aanhoudt. Hij kan het probleem oplossen en je weer als 'veilig' markeren. Je verdwijnt dan automatisch van de blacklists waarmee we synchroniseren. Zolang je op andere blacklists staat, kunnen wij je niet op de whitelist zetten.
Je hebt op 10 minuten tijd meer dan 10 keer verkeerde API-toegangsgegevens gebruikt.
Wij kunnen je IP weer op de whitelist zetten. Jij moet dan wel je code in orde brengen.