Er zijn twee mogelijkheden om een back-up te maken van je gegevens:

• Je kan de exportfuncties in de verschillende modules gebruiken om een back-up te maken van de gewenste gegevens.
  • Of je kan een .zip-bestand maken van al je gegevens in één keer:
  1. Je gaat naar Instellingen > Overzicht en zoekt naar “back-up” in de zoekbalk:

2. Klik daarna op Mijn back-ups en het plusteken om een back-up te maken.

3. Het is niet nodig om hier te blijven wachten als je veel gegevens hebt, Teamleader Focus zal je een melding geven wanneer het bestand om te downloaden klaar is.

Opmerkingen:

• Teamleader Focus kan maximaal 3 bestanden bewaren gedurende 24 uur. Als je dus vier back-ups gemaakt hebt om 8u, 11u, 13u en 17u, zal je enkel de laatste drie te zien krijgen. Ze zullen elk 24u lang beschikbaar blijven, dus de back-up van 11u bijvoorbeeld zal zichtbaar blijven tot morgen 11u. Je kan het bestand uiteraard ook meteen lokaal opslaan.
  • Deze functie is niet beschikbaar in demo-accounts.
  • Enkel een admingebruiker kan back-ups maken.
  • De back-up zal gegevens van het hele account bevatten, en niet enkel de gegevens van de gebruiker die de back-up maakt.
  • Custom fields: standaard worden slechts 10 kolommen met custom fields per module geëxporteerd (de eerste 10 in alfabetische volgorde). Als je meer dan 10 custom fields per module hebt, moet je deze kolommen handmatig exporteren met een exporttemplate via de module zelf.
  • Wat wordt niet geëxporteerd:
    • De activiteit/historiek op elk niveau in Teamleader Focus.
    • Artikellijnen op offertes/facturen. Je kan ze wel exporteren via Deals > export of Facturen > export.
    • De PDF-bestanden gegenereerd in Teamleader Focus. Je kan wel in bulk facturen in PDF exporteren via Facturen > export > Batch exporteren van facturen naar PDF.
    • Andere bestanden die je hebt opgeslagen bij de 'Bestanden' van een bepaalde klant/project. Wil je deze bestanden op een snelle manier kunnen synchroniseren naar je computer? Lees dan dit artikel over onze Dropbox-integratie.
    • Targets
    • Tickets: de inhoud van je tickets kan niet worden geëxporteerd, enkel de ticketeigenschappen.
    • Timesheets: je zal enkel een back-up ontvangen van de timesheets van het afgelopen jaar. Indien je een export wil van alle timesheets, ga je naar Timesheets > Export om timesheets per jaar te exporteren.