Wanneer je facturen of offertes verzendt naar een ander land, wil je dat de artikelbeschrijvingen begrijpelijk zijn, zodat de klant weet waar het over gaat.

Het zou veel werk zijn om alle artikelbeschrijvingen twee, drie of zelfs meer keren aan te maken met verschillende namen. Dat zou verwarrend zijn en is in Teamleader Focus gelukkig overbodig. Je kunt namelijk heel eenvoudig vertalingen toevoegen aan artikelen.

Een nieuw custom field aanmaken

1. Eerst moet je de naam van het artikel vertalen.
  2. Ga naar 'Instellingen' en klik op 'custom fields'.
  3. Klik op het '+'-teken naast 'custom fields'.
  4. Typ 'Beschrijving [TAALCODE]' in het veld 'Naam'. Zorg ervoor dat je de juiste tweeletterige taalcode gebruikt.
  5. Kies 'Meerdere lijnen tekst' als type en selecteer 'Artikel' voor 'Voor'.
  1. Klik op 'Geavanceerde opties' en maak een 'Groep' aan met de naam 'Vertaling' door te klikken op 'Andere'.
  2. Klik op 'Opslaan'.
  3. Doe hetzelfde voor de andere talen.

Vul je velden in

1. Ga naar 'Artikelen'.
  2. Klik op Artikel toevoegen in de rechterbovenhoek of bewerk een bestaand artikel
  3. Vul het formulier in met alle vereiste gegevens.
  4. Voeg op de detailpagina van het product de vertaling toe in het veld 'Beschrijving [TAALCODE]'. Bv. 'Descripcion Ordenador'
  5. Klik op 'Opslaan'.

Taalbeperkingen

Je kan enkel een vertaling voor je artikelbeschrijvingen toevoegen in de volgende talen:

• Engels (EN)
  • Nederlands (NL)
  • Français (FR)
  • Deutsch (DE)
  • Español (ES)
  • Italiano (IT)
  • Dansk (DK)
  • Português (PT)
  • Polski (PL)
  • Türkçe (TR)
  • Norsk (NO)
  • Suomi (FI)
  • Svenska (SE)