Aan het einde van een kwartaal of aan het einde van een (fiscaal) jaar wil je misschien je facturen uit Teamleader Focus exporteren. Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende opties.

Er zijn vier manieren om je facturen te exporteren:

• Exporteren naar Excel
  • Exporteren naar CSV
  • Exporteren naar PDF
  • Boekhoudprogramma-export

Exporteren naar Excel

Om je facturen naar Excel te kunnen exporteren, moet je ervoor zorgen dat je over Excel-exportrechten beschikt. Lees dit artikel voor meer informatie.

1. Ga naar je Facturen
  2. Naast Exporteren naar... klik je op het pijltje
  3. Klik op Exporteren naar Excel
  4. Kies bij 'Kolommen' voor 'Basiskolommen' als je enkel de basiskolommen wil exporteren, of kies + Nieuwe template maken om een aangepaste template te maken.
  5. Als je slechts een selectie van je facturen moet exporteren, kan je in het veld 'Segment' een van je segmenten kiezen.
  6. Filter de facturen eventueel verder door de bedrijfsentiteit te selecteren.
  7. Selecteer vervolgens de 'Periode' van je facturen: bijvoorbeeld alle facturen van de vorige maand, kwartaal of jaar. Je kan hier ook een aangepaste periode definiëren.
  8. Vul de Boekhouding-parameters en/of het dagboek in.
  9. Klik op Exporteren. De export wordt op de achtergrond gegenereerd.
  10. Klik op Downloaden om je Excel-bestand te downloaden.

Exporteren naar CSV

Je kan je facturen ook exporteren naar CSV, en de stappen zijn vergelijkbaar met die hierboven vermeld voor de Excel-export:

1. Ga naar je Facturen
  2. Naast Exporteren naar... klik je op het pijltje
  3. Klik op Exporteren naar CSV

4. Kies bij 'Kolommen' voor 'Basiskolommen' als je enkel de basiskolommen wil exporteren, of kies + Nieuwe template maken om een aangepaste template te maken.
  5. Kies het 'Scheidingsteken' voor je CSV-bestand, zoals een puntkomma of een komma.
  6. Als je slechts een selectie van je facturen moet exporteren, kan je in het veld 'Segment' een van je segmenten kiezen.
  7. Filter de facturen eventueel verder door de bedrijfsentiteit te selecteren.
  8. Selecteer vervolgens de 'Periode' van je facturen: bijvoorbeeld alle facturen van de vorige maand, kwartaal of jaar. Je kan hier ook een aangepaste periode definiëren.
  9. Vul de Boekhouding-parameters en/of het dagboek in.
  10. Klik op Exporteren. De export wordt op de achtergrond gegenereerd.
  11. Klik op Downloaden om je CSV-bestand te downloaden.

Exporteren naar PDF

Een derde optie is het exporteren van je facturen naar PDF. Er wordt een zipbestand gemaakt dat je kan downloaden en waarin alle facturen apart in PDF staan.

Opmerking: Het maximum aantal facturen dat je in één batch kan exporteren via de PDF-export is 250. Als je meer facturen wil exporteren, moet je aparte segmenten aanmaken om de export op te splitsen.

Boekhoudprogramma-export

Een laatste manier om je facturen te exporteren is door ze te exporteren naar je boekhoudprogramma. Lees er hier meer over.