Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk geprobeerd je e-maildomein in Teamleader Focus te valideren, maar zonder succes. Daarom bieden we je deze handleiding aan om het probleem op te lossen.

Als je CNAME-records de status 'Verificatie mislukt' of "In behandeling" hebben, controleer dan de volgende veel voorkomende oorzaken.

1. Heb je de CNAME's toegevoegd aan de DNS-instellingen van je domeinprovider?

Zo niet, dan vind je hier een handleiding voor het toevoegen van die records.

Tip: als je dit aan je provider of IT-verantwoordelijke moet vragen, kan je de functionaliteit gebruiken die alle CNAME-records in één keer kopieert. Zo voorkom je typefouten in een later stadium:

2. Heb je lang genoeg gewacht om de CNAME's te valideren?

Het kan tot 48 uur duren voordat de CNAME's publiekelijk worden geregistreerd.

3. Is er misschien een typefout in een van de CNAME-records die aan je domein is toegevoegd?

Om dit te voorkomen, raden we je aan de CNAME-naam en -waarde(n) te kopiëren.

4. Voegt je domeinprovider automatisch je domeinnaam toe aan het CNAME-record?

Sommige hostingproviders voegen automatisch je domeinnaam toe aan elk CNAME-record dat je invoert. Als dit het geval is, zal je CNAME twee keer je domeinnaam bevatten, bijvoorbeeld: "subdomein.teamleader.eu.teamleader.eu".

Om dit te voorkomen, voeg je enkel het eerste deel van de CNAME-naam toe in het veld 'naam' of 'alias' van het CNAME-record.

Tip: Controleer zelf je CNAME's

Aangezien CNAME's publiekelijk geregistreerd zijn, kan je controleren of je ze correct hebt toegevoegd door gebruik te maken van MXToolbox, en meer bepaald van hun CNAME lookup: https://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspx.

Je plakt gewoon (een van) de 3 CNAME's in de zoekbalk, en je ziet meteen of ze (al) publiekelijk geregistreerd zijn.

“DNS record Found” = OK

“DNS record not found” = er is nog steeds een probleem of je hebt nog geen 48 uur gewacht.

Als de CNAME niet openbaar kan worden gevonden, kan je domein ook niet door Teamleader Focus worden geverifieerd.

Opmerking: Heb je bovenstaande richtlijnen gecontroleerd, maar heb je nog steeds één of meerdere CNAME's met een mislukte verificatiestatus? Neem dan contact met ons op en stuur ons een screenshot van de CNAME's die zijn toegevoegd aan de DNS-instellingen van je domein; we helpen je graag !