Nadat je de Lead capture-Booster in je account hebt geactiveerd, kan je beginnen met het maken van online afspraken. Lees dit artikel om te leren hoe.

Bekijk je liever eerst onze video? Dat kan hier:

1. Voeg een afspraak toe in Teamleader Focus via de + in de rechterbovenhoek van je account, of via Agenda > Afspraken > Afspraak toevoegen
  2. Vul de details van je afspraak in
  3. Selecteer in 'Online vergaderruimte' een al bestaande vergaderruimte of klik op + Nieuwe vergaderruimte aanmaken om een nieuwe vergaderruimte aan te maken.
    • Als je een vergaderruimte selecteert, kan je op Preview vergaderruimte klikken om een voorbeeld te zien van de vergaderruimte die je klant te zien krijgt.
    • Als je een online vergaderruimte selecteert zal de 'Locatie' van je afspraak standaard 'Virtuele meeting' zijn. Als je een fysieke locatie wil toevoegen, verwijder dan eerst de online vergaderruimte.

4. Klik op Opslaan.

Wanneer de afspraak werd aangemaakt zie je de link naar je vergaderruimte in de afspraakinformatie, en kan je daar ook weer een voorbeeld bekijken.

Je kan de vergaderruimtes die je hebt aangemaakt terugvinden en personaliseren in de Lead capture-Booster via Vergaderruimtes > Overzicht.

Nadat je de Lead capture-Booster hebt geactiveerd, wordt standaard een online vergaderruimte genaamd 'test-vergaderruimte' aangemaakt en gesynchroniseerd met de Lead capture-Booster. Hou er rekening mee dat dit een persoonlijke vergaderruimte is, dus deze test-vergaderruimte is gekoppeld aan je gebruiker. Voor elke actieve gebruiker van je account zal een persoonlijke vergaderruimte worden aangemaakt in hetzelfde formaat als 'test-vergaderruimte-x'.

Als admin van je Teamleader Focus-account heb je toegang tot alle vergaderruimtes van je collega's via de tabbladen 'Team' of 'Alle':

Je kan de toegangsrechten wijzigen in de teaminstellingen of in de uitnodigingsinstellingen van de vergaderruimte, zodat andere collega's toegang kunnen krijgen tot de vergaderruimtes van anderen.

Lees hier alles over de vergaderruimtepagina.

Opmerkingen:

• Al je persoonlijke vergaderruimtes zullen beschikbaar zijn om uit te kiezen wanneer je een nieuwe online afspraak aanmaakt in je Teamleader Focus-account. Hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om automatisch dezelfde vergaderruimte te selecteren wanneer je bijvoorbeeld met dezelfde klant vergadert, je zal de ruimte manueel moeten selecteren.
  • Bij het toevoegen van een online afspraak in Teamleader Focus zijn de vergaderruimtesjablonen van de Lead capture-Booster niet beschikbaar om uit te kiezen. Als je een vergaderruimte wil gebaseerd op een sjabloon, moet je eerst een persoonlijke vergaderruimte aanmaken in de Lead capture-Booster en vervolgens die specifieke vergaderruimte selecteren wanneer je de afspraak aanmaakt.

• Wanneer je je Teamleader Focus-agenda hebt gesynchroniseerd met Google Agenda, iCloud-agenda of Outlook Agenda wordt de link naar de online vergaderruimte ook naar die externe agenda overgedragen.

Contacten uitnodigen voor de afspraak

Nadat je de afspraak hebt aangemaakt en - als je een nieuwe vergaderruimte hebt aangemaakt - de vergaderruimte is gesynchroniseerd met de Lead capture-Booster, is het tijd collega's en contacten aan je afspraak toe te voegen.

Opmerking: Als je het Basic-pakket van de Lead capture-Booster gebruikt, kan je enkel 1-op-1 afspraken organiseren, dus met een maximum van 2 personen in een vergaderruimte. Gebruik je echter het Beyond-pakket van de Lead capture-Booster, dan kunnen er maximaal 10 mensen in een vergaderruimte, inclusief de host. Lees hier meer over de Basic versus Beyond-functionaliteiten.

Je kan contacten uitnodigen voor de afspraak en hen een link naar de online afspraak sturen door deze stappen te volgen:

1. Klik op de + naast 'Contactpersonen aanwezig' en voeg een contact toe.
  2. Activeer de slider Afspraakuitnodiging verzenden
  3. Vul de details in of kies een template
  4. Zorg ervoor dat je de variabele #CUSTOMER_MEETING_ROOM_LINK in je uitnodiging zet zodat de link naar je online vergaderruimte wordt toegevoegd aan de e-mail.

Voeg meer vergaderruimtes toe in de Lead capture-Booster

Vanaf het dashboard

De eenvoudigste manier is om een vergaderruimte aan te maken vanaf het dashboard.

1. Klik op de knop 'Start een afspraak' en er wordt een pop-up geopend.
  2. Klik onderaan de pop-up op Voeg een nieuwe ruimte toe.
  3. Dit geeft je 2 opties:
    1. Maak een nieuwe vergaderruimte
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Zorg ervoor dat er in het sjabloon staat: Start vanaf nul
      3. Klik op Aanmaken
    2. Maak een nieuwe vergaderruimte van sjabloon
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Klik op Start vanaf nul om de sjablonenlijst te openen en selecteer het gewenste sjabloon
      3. Klik op Aanmaken

Op de pagina met vergaderruimtes

De tweede manier is om een vergaderruimte aan te maken vanaf de vergaderruimtepagina.

1. Klik op de knop 'Een vergaderruimte aanmaken' en er wordt een pop-up geopend.
  2. Dit geeft je 2 opties:
    1. Maak een nieuwe vergaderruimte
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Zorg ervoor dat er in het sjabloon staat: Start vanaf nul
      3. Klik op Aanmaken
    2. Maak een nieuwe vergaderruimte van sjabloon
      1. Vul de titel van de ruimte in
      2. Klik op Start vanaf nul om de sjablonenlijst te openen en selecteer het gewenste sjabloon
      3. Klik op Aanmaken