Als je Scherm delen of Cobrowse activeert dan is het mogelijk dat je een overlay ziet om het oneindige spiegeleffect te verminderen. Wat is het oneindige spiegeleffect en waarom zie je dit?

Wat is het oneindige spiegeleffect?

Het "oneindige spiegeleffect" verschijnt als je het scherm deelt waar je vergaderruimte open staat. Het is vergelijkbaar met het effect van 2 spiegels die naar elkaar gericht zijn. Om dit effect te verminderen, wordt een overlay getoond met een notificatie.

Dit effect kan verwarrend zijn: het blijft jouw scherm tot in het oneindige delen. Het is best om de overlay niet te sluiten!

Wanneer zie je het oneindige spiegeleffect?

Het oneindige spiegeleffect verschijnt als je de volgende acties doet:

• Deel je volledig scherm en toon de vergaderruimte
  • Deel je browser als een applicatievenster en toon de vergaderruimte
  • Deel de vergaderruimte als browser tabblad
  • Cobrowse de vergaderruimte

Hoe vermijd je het oneindige spiegeleffect?

Je kan dit effect vermijden door in plaats van je volledige scherm te delen, een applicatiescherm of browsertabblad te delen.

• Applicatiescherm: Als je een scherm wil delen om meerdere tabbladen te tonen, zorg ervoor dat de vergaderruimte in een apart venster zit. Dit kan heel gemakkelijk als je met 2 monitors werkt.

• Browsertabblad: Deel een ander tabblad dan de vergaderruimte.

Voorbeeld: als je je volledig scherm deelt zien jij en je gast het volgende

In onderstaand voorbeeld zie je het scherm van Matthias, hij deelt zijn volledig scherm. Het infinity mirror effect wordt weergegeven zodra hij de vergaderruimte deelt. Daarna opent hij een ander tabblad (Wikipedia) om daar iets te tonen.

Hij zal de afspraakruimte niet meer zien maar wel nog gast Luna.

In onderstaand voorbeeld zie je het scherm van gast Luna. Ze ziet dat Matthias zijn scherm deelt. In eerste instantie ziet ze het infinity mirror effect maar zodra Matthias naar de andere tab gaat, ziet ze die tab normaal.