De Lead capture-Booster biedt heel wat personalisatiemogelijkheden aan voor vergaderruimtes en afspraakplanning. Naast aangepaste teksten, opmaakopties voor vergaderruimtes en boekingspagina's kan je ook de lay-out van de e-mails wijzigen. Maar hoe doe je dat?

Om de lay-out van de e-mails te wijzigen, schrijf je eigen HTML-code die zal dienen als template voor de e-mails. De Lead capture-Booster biedt een preview aan, om te controleren of alles goed wordt weergegeven.

Op welke e-mails heeft de HTML-template invloed?

De eigen opmaak is van toepassing op volgende e-mails:

Afspraakplanning:

• Bevestigings-e-mail

• Herinnerings-e-mail

• Annulatie-e-mail

Vergaderruimte

• Uitnodigings-e-mail vergaderruimte

Hoe voeg je de HTML-code toe in Personalisatie?

De HTML-code toevoegen

We raden aan om de HTML-code eerst te schrijven en dan via copy/paste in de instellingen te plakken.

Om de code te plakken, volg je deze stappen:

1. Ga naar Instellingen > Personalisatie

2. Scroll naar beneden tot je 'Geavanceerde branding' ziet

3. Plak de HTML-code in het 'Gepersonaliseerd HTML e-mailsjabloon'-blok

4. Klik op 'Stuur me een voorbeelde-mail' om te controleren of de opmaak goed wordt weergegeven. De e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres van de ingelogde gebruiker.

5. Klik op Opslaan onderaan de pagina, als de opmaak goed is

6. Doe een test bij verschillende e-mailprogramma's (Google, Outlook, ..)

Vereisten

De HTML-template vereist een 'Body' en de tag {content}. Deze tag zal worden aangepast door de e-mailinhoud als een mail naar een klant gestuurd wordt.

Indien één van bovenstaande vereisten niet aanwezig is in de mail, krijg je een foutmelding bij het opslaan.

Belangrijke opmerkingen

• De HTML template wordt niet gevalideerd door de Lead capture-Booster! Test de template zeker via een preview e-mail voordat je de pagina opslaat.

• Als de preview goed is, raden we aan om nog enkele testen te doen met verschillende e-mailprogramma's (vb. boek een testafspraak bij jezelf in).

Standaardopmaak vs eigen opmaak

Alle e-mails binnen het platform zijn gelijkaardig qua opmaak. Hieronder vind je een voorbeeld van een bevestigings-e-mail die een host ontvangt na een ingeplande afspraak.

Het personaliseren van het e-mailsjabloon kan een volledig verschillend resultaat geven, bijvoorbeeld: