De Lead capture-Booster vereist dat WebRTC beschikbaar is in de browser. Dit is de technologie die gebruikt wordt voor audio, video en schermdelen. Indien je problemen hebt om de camera en microfoon te verbinden, kan je best controleren of WebRTC geblokkeerd wordt in je browser, ad-blocker of extensie/add-ons.

1. Basiscontroles

Voordat we de geavanceerde opties bekijken, is het best om de basisstappen even te controleren:

Is je camera/microfoon verbonden met de computer?

Is de juiste camera/microfoon geselecteerd in de vergaderruimte-instellingen?

Werkt het toestel als je de pagina of browser herstart?

Werkt het toestel in andere applicaties?

• Nee, het probleem is gerelateerd aan je besturingssysteem of camera/microfoon, ga naar de volgende vraag
  • Ja, het probleem zit in de browserinstellingen, ga naar de volgende stap

Werkt het toestel als je het test in een incognitovenster of andere browser?

• Nee, controleer of je toestel geblokkeerd wordt door je besturingssysteem
  • Ja, het is waarschijnlijk geblokkeerd in de browserinstellingen, door een ad blocker of extensie/add-on (zie hieronder in het artikel)

2. Sta WebRTC toe in de browser

In alle browsers is WebRTC standaard toegestaan. Controleer in de browserinstellingen of de camera en microfoon geblokkeerd zijn voor afspraken.

Soms wordt WebRTC geblokkeerd in Firefox. Om dit opnieuw toe te staan volg je deze stappen:

1. Navigeer naar About:config in de adresbalk van je browser (waar je normaal een link typt)
  2. Zoek naar media.peerconnection.enabled
  3. Dubbelklik erop in de lijst en zet de waarde op True

3. Controleer of een extensie/add-on je camera gebruikt of blokkeert

1. Algemene extensies en add-ons

Het installeren van extensies en add-ons is heel handig, maar ze kunnen een impact hebben op de ervaring van je vergadering. Een extensie/add-on zou je camera of microfoon kunnen blokkeren.

Om te bepalen welke extensie de boosdoener is, probeer je best de Lead capture-Booster te openen in een incognitovenster. De meeste extensies zijn geblokkeerd in incognitomodus, dus op die manier kan je bepalen welke daadwerkelijk jouw verbindingen blokkeert.

Google Chrome-extensies

1. Bezoek chrome://extensions in je Chrome-browsertabblad om een overzicht van alle extensies te krijgen.
  2. Controleer of deze extensies toegang hebben tot je camera/microfoon. Dit kan de toegang tot de camera/microfoon voor de Lead capture-Booster onderbreken. Zet de toegang tot de extensies met camera/microfoon uit voordat je de vergaderruimte binnen gaat.
  3. Dubbelcheck of de extensies toegestaan zijn in een incognitovenster voordat je de Lead capture-Booster uitprobeert in het incognitovenster.

FireFox add-ons

1. Bezoek about: addons in je Firefox-browsertabblad om een overzicht van alle extensies te krijgen.
  2. Controleer of deze extensies toegang hebben tot je camera/microfoon. Dit kan de toegang tot de camera/microfoon voor de Lead capture-Booster onderbreken. Zet de toegang tot de extensies met camera/microfoon uit voordat je de vergaderruimte binnen gaat.
  3. Dubbelcheck of de extensies toegestaan zijn in een incognitovenster voordat je de Lead capture-Booster uitprobeert in het incognitovenster.

2. Ad-blockers

Er zijn verschillende ad-blockers beschikbaar en ze dienen een goede rol: jouw ervaring op het web ad-vrij en vlotter maken.

Gezien adverteerders creatiever geworden zijn om hun boodschap over te brengen, zijn ad-blockers geavanceerder geworden in het blokkeren van verbindingen. Daarom blokkeren sommige ad-blockers WebRTC-verbindingen. Je kan 2 dingen doen:

1. Verwijder of pauzeer je ad-blocker. Probeer daarna een vergaderruimte binnen te gaan. Als je kan verbinden met andere deelnemers en je kan opnieuw audio- en videostreams ontvangen en versturen, dan was de ad-blocker de oorzaak.

Als je de oorzaak niet in je ad-blocker kan vinden, raden we aan om via een incognitovenster of andere browser de vergadering te organiseren.

2. Duik in de instellingen van je ad-blocker en zoek naar WebRTC (Kan zich in de geavanceerde instellingen bevinden). Zorg ervoor dat WebRTC niet geblokkeerd is.

Voorbeeld van Adguard:

Populaire extensies/add-ons om te controleren