Een bedrijf runnen zonder online vergaderingen is in deze tijd moeilijk voor te stellen. Daarom hebben we onze Lead capture-Booster in Teamleader Focus. Ontmoet en praat met je klanten online, laat ze afspraken met jou inboeken en maak contactwidgets en contactformulieren aan. En dit allemaal bovenop alle andere functionaliteiten die onze tool al biedt! Lees hier alles over wat de Lead capture-Booster is en hoe je deze activeert.

Waarom

Voordat je in Teamleader Focus kan beginnen met het aanmaken van offertes, tijdregistratie, projecten of facturen voor je klanten, is er meestal een belangrijke stap direct aan het begin van die flow en dat is prospectie; het feit dat je met je klanten communiceert, ze beter wil leren kennen of ze een afspraak met je wil laten boeken.

Grote kans dat je ook online zaken doet, bijvoorbeeld via videovergaderingen. Wij helpen je graag om dat zo gemakkelijk en professioneel mogelijk te maken. Met de Lead capture-Booster kan je je klanten net dat beetje extra professionele service geven dat het verschil maakt.

Wat

De Lead capture-Booster stelt je in staat om:

• Een volledige integratie met Teamleader Focus-functionaliteiten te hebben
    • Er is een sync tussen de Lead capture-Booster en de Teamleader Focus-agenda, deals en contacten.
  • Met je klanten online te vergaderen via online vergaderruimtes. Door een afspraak toe te voegen kan je rechtstreeks vanuit Teamleader Focus online vergaderingen met je klant plannen. Stuur de uitnodiging voor de vergadering naar je klant en je bent klaar! Lees alles over hoe je een online vergadering aanmaakt in dit artikel.
    In een vergaderruimte kan je bijvoorbeeld:
  • Stel jouw beschikbaarheid en de beschikbaarheid van je team in in je agenda en laat je klanten zelf een tijdstip kiezen voor een online afspraak. Lees alles over afspraakplanning hier.
    Met afspraakplanning kan je bijvoorbeeld:
    • Een boekingslink instellen op je website
    • Stuur bevestigings-e-mails, agenda-uitnodigingen en herinneringen naar je leads en klanten na een boeking
    • Maak afspraaktypes aan en laat je contacten kiezen tussen verschillende opties

• Laat afspraken inplannen bij de eerst beschikbare collega op basis van de planning van je team via round-robin afspraakplanning

• Afspraken te synchroniseren met je Google-, iCloud-, Outlook/Office 365- of Exchange-agenda.
  • Met de contactwidget in de Lead capture-Booster kan je je bezoekers een tijdstip in je agenda laten plannen dat hen het beste uitkomt. Lees er hier alles over.
  • Een contactformulier op je website is een waardevol hulpmiddel dat effectieve communicatie tussen je bedrijf en je publiek vergemakkelijkt. Het is een handige en gebruiksvriendelijke manier voor bezoekers om contact met je op te nemen of feedback te geven. Lees alles over wat contactformulieren zijn en hoe je deze instelt in Teamleader Focus.

De Lead capture-Booster activeren

Belangrijk om te weten is dat, afhankelijk van je prijsplan, de manier om de Lead Capture Booster in je account te activeren enigszins verschilt.

NoteOm de integratie volledig te gebruiken zal de gebruiker ook toegang nodig hebben tot de volgende modules:

• Contacten
  • Bedrijven
  • Deals en Offertes
  • Dashboard
  • Agenda

Vanuit een GO-, MOVE- of BOOST-pakket

Elke gebruiker in een account kan de Lead capture-Booster activeren. Wanneer je echter een admin bent kan je deze ook deactiveren voor je collega's.

Activeer de Lead capture-Booster (admins)

Wanneer je een admingebruiker bent in Teamleader Focus dan zijn er vier manieren om de Lead capture-Booster te activeren:

• Via de Lead capture-Booster-knop
  • Via de licentiepagina

• Via een afspraak

• Via contactformulieren

Via de Lead capture-Booster-knop

1. Klik op het icoontje van de Lead capture-Booster in de rechterbovenhoek van je Teamleader Focus-account.
  2. Klik op Ga van start, het is gratis
  3. Je wordt doorgestuurd naar het portaal van de Lead capture-Booster.

Via de licentiepagina

1. Ga naar je icoontje in de rechterbovenhoek
  2. Klik op Licentie beheren
  3. Bij 'Lead capture-Booster' klik je op Probeer Beyond gratis uit

Via een afspraak

1. Voeg een afspraak toe
  2. Activeer de Lead capture-Booster door te klikken op de knop Online link toevoegen naast 'Online vergaderruimte':
  3. Klik op de knop Ga van start, het is gratis
  4. Standaard zal er een vergaderruimte 'test-vergaderruimte' worden aangemaakt en zal deze worden gesynchroniseerd naar de Lead capture-Booster. Hou er rekening mee dat dit een persoonlijke vergaderruimte is, dus deze test-vergaderruimte is gelinkt aan je gebruiker. Het is zo dat er voor elke actieve gebruiker een persoonlijke vergaderruimte zal worden aangemaakt. Lees meer over het aanmaken van een online vergadering via dit artikel.

Via contactformulieren

1. Ga naar Contactformulieren in de navigatiebalk van je account
  2. Klik op Activeer nu gratis
    Contactformulieren zullen worden geactiveerd voor de hele account. Om de module uit de navigatie te verwijderen, ga je naar Gebruikers-instellingen en schakel je de Lead capture-rechten uit.
  3. Je wordt doorgestuurd naar het portaal van de Lead capture-Booster.

(De)activeer de Lead capture-Booster voor andere gebruikers

• Wanneer je het Basic-pakket of het Beyond-proefpakket gebruikt, hebben alle gebruikers in je Teamleader Focus-account standaard toegangsrechten tot de Lead capture-Booster. Een niet-admin gebruiker kan de Lead capture-Booster activeren via de Lead capture-Booster-knop in de rechterbovenhoek van hun account, via de contactformulieren, of door een afspraak aan te maken met een online vergaderruimte (zie hierboven).

Als admin kan je de toegang tot de Lead capture-Booster voor je collega's uitschakelen door de stappen in dit artikel te volgen.

• Als je het Beyond-pakket gebruikt, geef dan eerst je collega's toegangsrechten tot de Lead capture-Booster:

• Ga naar Instellingen > Gebruikers

• Klik op de drie puntjes naast de naam van je collega waarvoor je de Lead capture-Booster wil activeren

• Kies voor Lead capture-rechten wijzigen > Toegang > Bevestigen. Lees meer over het beheren van Lead capture-rechten in dit artikel.

• Een gebruiker kan de Lead capture-Booster activeren via de Lead capture-Booster-knop in de rechterbovenhoek van de account, of door het aanmaken van een afspraak met een online vergaderruimte (zie hierboven).

Kosten

De Lead capture-Booster heeft twee versies, een betalende (Beyond) en een gratis (Basic). Wanneer je de Booster activeert, heb je een Beyond-proefperiode voor 30 dagen, en na die 30 dagen kan je kiezen of je Beyond wil blijven gebruiken of wil downgraden naar het Basic-pakket.

De betalende versie kost €15 per actieve gebruiker per maand (bij jaarlijkse facturering), en daarmee heb je toegang tot meer geavanceerde functionaliteiten zoals custom afspraaktypes en brandingsopties.

Bekijk dit artikel om te zien welke functionaliteiten je verliest wanneer je overschakelt van het Beyond (proef)-pakket naar het Basic-pakket.

Een overzicht van Basic versus Beyond functionaliteiten vind je in dit artikel.

Vanuit een SMART-, GROW- of FLOW-pakket (extra Booster)

Als je een van onze nieuwere prijsplannen hebt (SMART, GROW, FLOW), is Lead Capture een extra Booster die je kan kopen bovenop alle functionaliteiten in je account. Lees hier meer over het toevoegen van Boosters aan je account.

Volg deze stappen:

1. Ga als admin naar je licentiepagina door naar je icoontje in de rechterbovenhoek te gaan
  2. Klik op Licentie beheren
  3. Klik in 'Je Boosters' op Toevoegen naast 'Lead capture'.
  4. Klik op Bevestigen
  5. Nadat je de Booster hebt gekocht, krijgt elke gebruiker automatisch toegangsrechten (in Instellingen > Gebruikers > Lead capture-toegang).

Opmerking: ook gebruikers die zijn toegevoegd na aankoop van de Booster hebben automatisch toegangsrechten.

Als admin kan je de toegang tot de Lead capture-Booster voor je collega's uitschakelen door de stappen in dit artikel te volgen.

6. De Booster moet echter nog steeds voor elke gebruiker afzonderlijk worden geactiveerd. Zowel admin als niet-admingebruikers kunnen de Booster activeren:

• Via de Lead capture-knop;
      • Klik op de Lead capture Booster-knop in de rechterbovenhoek van je Teamleader Focus-account.
      • Klik op Ga nu van start

• Je wordt doorgestuurd naar het portaal van de Lead capture-Booster.

• of via Contactformulieren:
      • Ga naar Contactformulieren in de navigatiebalk van je account
      • Klik op Ontdek nu. Contactformulieren zullen worden geactiveerd voor de hele account. Om de module uit de navigatie te verwijderen, ga je naar Gebruikersinstellingen en schakel je de Lead capture-rechten uit.

• Je wordt doorgestuurd naar het portaal van de Lead capture-Booster.