Het plannen van vergaderingen kan soms meer tijd in beslag nemen dan de vergadering zelf. Gebruik de Lead capture-Booster afspraakplanner om klanten eenvoudig een afspraak te laten inplannen!

Bekijk je liever eerst onze video? Dat kan hier:

Er zijn twee manieren om je Google-agenda te verbinden:

1. Via de onboardingflow

2. Kalenderinstellingen

Eens je je agenda hebt geconnecteerd kan je ook agenda-evenementen naar Teamleader Focus synchroniseren. Lees er meer over op het einde van het artikel.

1. Via de onboardingflow

Dankzij onze afsprakenflow is het eenvoudiger dan ooit om je boekingspagina's in te stellen.

Ga naar afspraakplanning om te starten en klik op Je agenda connecteren.

Als het de eerste keer is dat je je agenda verbindt, dan krijg je een onboardingflow te zien zodat je gemakkelijk alle stappen kan volgen.

1.1 Verbind je Google-agenda

Nadat je klikte op 'Je agenda connecteren' zal de onboardingflow openen. In de eerste stap selecteer je Google om in te loggen bij jouw Google-agenda account.

Selecteer nu de account waarmee je wil verbinden en geef toestemming.

1.2 Stel de agenda-instellingen in

• Selecteer de 'Kalenders om beschikbaarheden in na te gaan'om dubbele boekingen te vermijden. Je kan meerdere kalenders selecteren indien nodig.
    • Opmerking: Zorg ervoor dat de afspraken in je externe agenda de status 'Bezet' hebben in plaats van 'Vrij'. Alleen dan worden die tijdstippen geblokkeerd uit je beschikbaarheid, en kunnen klanten geen afspraak boeken tijdens de tijdstippen die 'Bezet' zijn.
  • Kies een kalender waarin events zullen worden aangemaakt  om aan te duiden in welke kalender nieuwe afspraken worden geboekt.

1.3 Voeg afspraaktypes toe

Voor een vlotte start bij het aanmaken van afspraaktypes, heb je de mogelijkheid om 1 à 3 basisafspraaktypes te selecteren. Deze worden automatisch voor je aangemaakt. Je kan deze op elk moment aanpassen of verwijderen, of je kan nieuwe afspraaktypes aanmaken.

1.4 Controleer je boekingspagina of voltooi de flow

Klik op Bekijk je boekingspagina om te zien hoe de afspraaktypes er uitzien of klik op Voltooien om de wizardflow te voltooien en afspraaktypes aan te passen of te creëren.

2. Kalenderinstellingen

1. Ga naar Afspraakplanning - Kalenderinstellingen. Verbind je agenda.

2. Selecteer Google als je agenda.

3. Log in met je account en voer het wachtwoord in en geef toegang tot je agenda.

4. Configureer de instellingen van de agenda. Selecteer de juiste agenda van waaruit de Lead capture-Booster je beschikbaarheid kan controleren.

5. Helemaal klaar! De volgende stap is het maken van afspraaktypes

Agenda-evenementen synchroniseren naar Teamleader Focus

Nu je je Google Agenda hebt gekoppeld aan de Lead capture-Booster, wil je misschien je agenda-evenementen ook synchroniseren naar je Teamleader Focus-agenda. Om dit te doen, moet je de integratie tussen de Lead capture-Booster en Teamleader Focus instellen. Volg deze stappen:

1. Ga in de Lead capture-Booster naar Instellingen > Integraties > Teamleader.
  2. Schakel in deze instellingen het selectievakje naast "Maak een agenda-evenement aan via Teamleader Focus" in:
  3. Indien ingeschakeld, wordt een agenda-evenement aangemaakt in Teamleader Focus en gesynchroniseerd naar de online agenda die is geconfigureerd in Teamleader Focus. Om ervoor te zorgen dat deze events nog steeds zichtbaar zijn in je online agenda's (Google, Microsoft, ...), moet je de agendasynchronisatie instellen in de Teamleader Focus-Marketplace.

Hoe werkt het?

• De agenda's die worden gecontroleerd op beschikbaarheid zijn gebaseerd op wat je hebt geselecteerd in de Lead capture-Booster (zie hierboven) en zijn gebaseerd op de beschikbaarheid in je Google Agenda (niet op je beschikbaarheid in Teamleader Focus).
  • Nieuwe evenementen die zijn aangemaakt via een boeking in de Lead capture-Booster zullen zichtbaar zijn in zowel je Google Agenda als in de Teamleader Focus-agenda.
  • Als een andere agenda om evenementen naar toe te schrijven is geselecteerd in de Lead capture-Booster dan in de Teamleader Focus Marketplace, dan worden de evenementen weggeschreven naar de agenda die je hebt geselecteerd in de Marketplace.
  • Gasten ontvangen nog steeds een bevestigingsmail, maar krijgen geen agenda-uitnodiging.