Wat is cobrowsen?

Cobrowsen betekent dat je een browser tab deelt met één of meerdere deelnemers in de meeting room. Hierbij kunnen zowel jij als de andere deelnemer controle hebben over wat er gebeurt in die browser tab.

Hoe start je cobrowse in de meeting room?

Cobrowse starten is mogelijk in Google Chrome, Edge, Opera en Brave. Als een andere deelnemer de cobrowse start, kan je wel vanuit andere browsers werken.

Cobrowse is meteen beschikbaar in de meeting room. Je vindt het bovenaan aan de rechterkant.

Als je voor het eerst op Cobrowse klikt dan wordt er gevraagd om de Chrome extensie te installeren.

Na het installeren van de extensie, kan je terugkeren naar de meeting room. Je zal zien dat de pop-up geüpdatet is.

Klik op 'Klik om verder te gaan' en klik op Allow om de extensie toestemming te geven om je scherm te delen. Deze stap hoef je maar éénmalig te doen!

Als deze stappen zijn voltooid, kan je het scherm selecteren dat je wil delen via cobrowse. Je kan ook aanduiden of de audio van het scherm gedeeld moet worden.

Hoe gebruik je cobrowse?

Nu dat cobrowse correct is ingesteld, kan je een tab delen met de andere gasten in de meeting room.

Je zal zien dat je in de meeting room zal blijven. Dit is omdat je controle over de browser tab deelt met de andere gasten. In dit voorbeeld zie je cobrowse op de beide schermen:

Scherm host die cobrowse activeert:

Scherm gast die een actie op het scherm van de host uitvoert:

Het grote verschil tussen share screen en cobrowse is dat je de tab kan delen terwijl je zelf in de meeting room blijft en dat jouw gasten op die tab bepaalde handelingen kunnen uitvoeren.

Dit betekent dat je samen een pagina kan invullen, navigeren door software of samen oefeningen maken. Dit hangt af van het doel van de meeting uiteraard.

Cobrowse op mobiel

Het is mogelijk om op mobiel whiteboards en gedeelde schermen te bekijken. Op mobiel is het 'view only', wat betekent dat je enkel kan kijken en zelf geen whiteboards of schermen kan delen of bewerken.

Dit geldt ook voor cobrowse! Wat wil zeggen dat cobrowse op mobiel hetzelfde is als het delen van een browser tab via share screen.