Nu je weet hoe je een scherm moet delen, heb je misschien wat extra vragen. Kunnen alle gasten hun scherm delen? Moeten gasten de Google-extensie installeren? Wat is het infinity mirror effect? In dit artikel leggen we uit wie gebruik kan maken van het gedeelde scherm en hoe het eruit ziet voor andere deelnemers.

Wie kan schermdelen gebruiken?

Alle deelnemers kunnen een scherm delen als ze Google Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge of Brave als browser gebruiken.

Het is niet mogelijk om een scherm te delen als:

Moeten gasten de uitbreiding in Chrome installeren om gebruik te kunnen maken van screenshare?

Het is niet nodig om de extensie in Chrome te installeren om een scherm te delen. Er is een visueel verschil in hoe het venster/tabblad kan worden geselecteerd, maar in wezen kan iedereen een scherm delen.

Met extensie:

Zonder extensie:

Wat is het infinity mirror effect?

Het "infinity mirror effect" treedt op wanneer je het scherm deelt waar je de vergaderruimte hebt geopend.

Wat zien de gasten?

Je kan je scherm op 3 manieren delen:

• Full screen

• App window

• Browser tab

Volledig scherm

Als je ervoor kiest om een volledig scherm te delen, zal de gast(en) in staat zijn om alles van je scherm te volgen. Als je een volledig scherm deelt, zal het oneindigheidsspiegeleffect zichtbaar zijn. Zodra je naar een ander tabblad of een andere toepassing overschakelt, zal de oneindigheidsspiegel weg zijn. Let op het voorbeeld in dit hulpartikel!

Tip: Minimaliseer het scherm bij het delen van het volledige scherm. Vergeet niet om het opnieuw te maximaliseren wanneer je bepaalde apps/pagina's wilt delen.

App window

App window is perfect als je een specifieke app wilt delen, maar niet het volledige scherm wilt delen. De gast kan alle stappen in die applicatie volgen. Enkele goede voorbeelden:

• Kies App window en selecteer de browser als je eenvoudig wil schakelen tussen de tabbladen in die browser.

• Kies App window om dingen te laten zien en te bespreken vanuit een applicatie.

Als je de browser deelt waar je vergaderruimte actief is en op het tabblad vergaderruimte klikt, wordt de infinity mirror weergegeven.

Tip: Minimaliseer het scherm bij het delen van de vergaderruimte in app window. Vergeet niet om het opnieuw te maximaliseren wanneer je andere tabbladen wil delen.

Browsertab

Het delen van een browsertab betekent dat je één specifiek tabblad in je browser deelt. Als je een ander tabblad opent, kan de gast dit niet zien!

Tijdens het delen van een browsertab is het ook mogelijk om audio te delen. Dit is niet mogelijk bij de andere twee opties.

Tip: Wil je samenwerken in één tabblad met je gast? Gebruik dan cobrowse! In dit artikel kan je lezen hoe de cobrowse-functie werkt.