Hier kom je te weten hoe je je scherm deelt via de Lead capture-Booster. Volg de stappen uit dit artikel.

Google Chrome

1. Klik op Scherm delen in de vergaderruimte
  2. Als je een oudere versie hebt dan Chrome 72, zal er een notificatie verschijnen die voorstelt om de extensie te installeren. Indien je een recentere versie hebt, is het installeren van de extensie optioneel.
  3. (Nadat de extensie is toegevoegd zal een menu verschijnen.) Kies wat je wenst te de delen: je volledige scherm, een applicatiescherm of een Browsertabblad.

4. Kies welke app of tabblad je wil delen

5. Start met delen!

Firefox

1. Klik op Scherm delen in de vergaderruimte
  2. Selecteer het venster of scherm dat je wil delen
  3. Klik op Toestaan en je scherm zal worden gedeeld
  4. Klik op Delen stoppen of het rode kruisje in de rechterbovenhoek om te stoppen met delen

Safari

Safari 15.5 of ouder

Schermdelen is enkel mogelijk vanaf Safari 13 of hoger. Tot en met Safari 15.5 kan je enkel je volledige scherm delen. Dit is gelimiteerd door technische redenen vanuit Apple.

1. Klik in de online vergaderruimte op Scherm delen
  2. Een pop-up verschijnt waarin je kan kiezen voor 'toestaan', 'niet toestaan' of 'nooit toestemming geven om een scherm te delen'.
  3. Klik op Toestaan en het scherm wordt gedeeld

Safari 16

Met Safari 16 introduceerde Apple nieuwe manieren om je scherm te delen. Je kan kiezen om een venster te delen of om je volledige scherm te delen.

Dat doe je zo:

1. In je vergaderruimte klik je op Scherm delen
  2. Een pop-up opent waar je kan kiezen uit de opties Sta toe om venster te delen, Sta toe om scherm te delen of Sta niet toe.

3. Klik op een van de 'Sta toe ..'-opties en je scherm zal gedeeld worden.

Sta toe om venster te delen

Als je kiest voor de optie 'Sta toe om venster te delen' dan zal er enkel één specifiek venster gedeeld worden en niet je volledige scherm. Dit kan je Safari-browser zijn, een andere browser of elk geopend programma.

Om te stoppen met het delen van een venster heb je twee opties:

1. Stop met delen vanuit het gedeelde venster door links bovenaan op het paarse icoon te klikken en dan op Stop met delen van venster te klikken.

2. Stop met delen vanuit de vergaderruimte door te klikken op de rode X rechts bovenaan het gedeelde scherm.

Sta toe om scherm te delen

Je kan er ook voor kiezen om een volledig scherm te delen, in dit geval wordt alles wat op het scherm verschijnt getoond aan de vergaderdeelnemers.

Stop met delen vanuit de vergaderruimte door te klikken op de rode X rechts bovenaan het gedeelde scherm.

Ik kan mijn scherm niet delen

Indien het niet mogelijk is om je scherm te delen en er verschijnt een rood waarschuwingsbericht dan zal je de stappen in dit helpartikel moeten volgen.

Nu je weet hoe je je scherm deelt, heb je misschien nog wat extra vragen. Kunnen alle gasten hun scherm delen? Moeten gasten de Google-extensie installeren? Wat is het 'infinity mirror effect' en wat doe je eraan? Lees er alles over in dit artikel!