Wanneer je deal door de verschillende fases van je tijdlijn gaat wordt een datum toegevoegd aan elke fase die je deal doormaakt. Lees dit artikel om te weten te komen hoe je gemakkelijk de data van je dealfases wijzigt.

De optie inschakelen

Eerst en vooral zou deze optie standaard in je account moeten geactiveerd zijn. Indien dat niet het geval is moet deze optie ingeschakeld worden door iemand met toegang tot de dealinstellingen via de slider in Instellingen > Deals en Offertes > Voorkeuren > Toestaan om data van dealfases te wijzigen:

Aangezien dit een account-instelling is zal elke gebruiker van je account de data van dealfases kunnen wijzigen als deze slider geactiveerd is.

Hoe

Na het inschakelen van de optie volg je deze stappen om de datum van je dealfase te veranderen:

1. Ga naar je deal
  2. Kijk naar de huidige fase in je dealtijdlijn
  3. Klik op de datum ervan
  4. Verander de datum via de datumkiezer

Wat je moet weten

• Enkel de datum van de huidige fase kan gewijzigd worden.
    Als je de datum van een eerdere fase in je tijdlijn wil wijzigen moet je de deal opnieuw verplaatsen naar die eerdere fase.
    • Bij het terugkeren naar een eerdere dealfase zonder datum, zal de standaarddatum die wordt gekozen de datum van vandaag zijn
    • Bij het terugkeren naar een eerdere dealfase die al een datum had, opent de datumkiezer zich op die eerdere datum. De datum van vandaag zal niet automatisch worden geselecteerd

• Een fasedatum kan niet in de toekomst liggen (de datum na vandaag).
  • Een fasedatum kan niet vroeger liggen dan de datum(s) van fases die eerder in de tijdlijn van de deal voorkomen.
  • De eerste dealfase heeft geen datumbeperkingen, behalve dat de datum niet in de toekomst kan liggen. De datum van de eerste fase kan eerder vallen dan de aanmaakdatum van de deal.

• Data van dealfases die (nog) niet bereikt zijn, zullen leeg zijn.

• In de 'Activiteiten' van je deal kan je informatie vinden over welke gebruiker de datum van de dealfase heeft gewijzigd.