Aangezien je meerdere offertes voor één deal kan aanmaken, zal je misschien willen kiezen welke opties je wil voorleggen aan je leads en klanten op CloudSign. Lees verder om te weten te komen hoe je dit kan doen.

Een offerte beschikbaar maken op CloudSign

Er zijn drie manieren om een offerte beschikbaar te maken op CloudSign:

• Een offerte beschikbaar maken via de offerte-acties
  • Een offerte beschikbaar maken via de gelinkte deal
  • Door je offerte te versturen naar de klant

Een offerte online beschikbaar maken via de offerte-acties

1. Navigeer naar de offerte waarvan je de CloudSign-beschikbaarheid wil wijzigen.
  2. Klik op het pijltje naast 'Offerte verzenden' en selecteer Beschikbaar maken in CloudSign

3. Je zal een melding te zien krijgen ter bevestiging dat de offerte nu online beschikbaar is, met de optie om de link naar de offerte op CloudSign te kopiëren, zodat je ze makkelijk onmiddellijk kan delen:

4. In het overzicht van je offertes vind je de kolom 'CloudSign-activiteit', zodat je kan zien welke van je offertes beschikbaar zijn voor je leads of klanten. 'Online' offertes zijn beschikbaar, 'Offline' offertes zijn dat niet:

Een offerte beschikbaar maken via de gelinkte deal

1. Navigeer naar het dealoverzicht en selecteer de deal waarvan je de beschikbaarheid wil aanpassen.
  2. Scrol naar het onderdeel dealopvolging, klik op de drie puntjes naast je offerte en selecteer Beschikbaar maken op CloudSign:
  3. Je zal een melding te zien krijgen ter bevestiging dat de offerte nu online beschikbaar is, met de optie om de link naar de offerte op CloudSign te kopiëren, zodat je ze makkelijk onmiddellijk kan delen.

4. In het offerte-overzicht, zal je onder 'CloudSign-activiteit' kunnen zien welke offertes online beschikbaar zijn voor je leads of klanten. 'Online' offertes zijn beschikbaar, 'Offline' offertes zijn dat niet:

5. Je kan deze stappen herhalen voor elke offerte in je overzicht.

Een offerte online beschikbaar maken door hem te versturen

Een offline offerte versturen via CloudSign zal er automatisch voor zorgen dat de beschikbaarheid wordt aangepast naar 'online'. Zorg er wel zeker voor dat de variabele #LINK is toegevoegd aan je template voor verzending.

Een voorbeeld bekijken van je offerte in CloudSign

Voor je de offerte verstuurt, wil je misschien eerst een voorbeeld kunnen bekijken van wat je klant of lead ziet in CloudSign. Lees er hier alles over. Vergeet niet dat je enkel een voorbeeld kan zien nadat je de offerte beschikbaar hebt gemaakt op CloudSign.

Een offerte verwijderen van CloudSign

Om een offerte te verwijderen van CloudSign, navigeer je naar de offertedetailpagina en kies je Verwijderen van CloudSign:

Of vanaf je dealoverzichtspagina klik je simpelweg op de drie puntjes naast je offerte en selecteer je Verwijderen van CloudSign:

Opmerkingen

• Een offerte online beschikbaar maken betekent niet dat de offerte automatisch verzonden wordt naar je lead of klant, het betekent enkel dat de offerte zichtbaar zal zijn wanneer je lead of klant op de CloudSign-link klikt. Lees dit artikel voor meer info over hoe je makkelijk online offertes kan delen.
  • Als je een offerte van een specifieke deal verstuurt via CloudSign, zullen alle online offertes van deze deal automatisch beschikbaar zijn voor je lead of klant om te bekijken. Er is met andere woorden geen unieke link per offerte. Als je slechts één offerte wil tonen, zorg er dan voor dat de andere offertes offline zijn door de bovenstaande instructies te volgen.
  • Een offerte verwijderen van CloudSign betekent niet dat ze wordt verwijderd uit je account. De instructies daarvoor kan je hier vinden.