Het is handig om af en toe data uit je Teamleader Focus-account te exporteren maar misschien wil je enkel bepaalde velden exporteren. In dit artikel leggen we je uit hoe je de velden kunt selecteren voor je Excel-export

Voor dit voorbeeld zullen we facturen gebruiken, maar je kunt dit uiteraard ook toepassen voor andere data in Teamleader Focus (contacten, bedrijven, deals...)

• Je kunt je facturen exporteren door naar het overzicht van je facturen te gaan en te klikken op Export.
  • Kies Exporteren naar Excel.
  • In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om de standaardkolommen te exporteren maar je kunt er ook klikken op het pijltje naast 'Standaardkolommen'. Kies voor Nieuwe template maken; hier kun je de velden kiezen die je wilt exporteren.

Om een veld aan je export toe te voegen, selecteer je het aan de linkerkant en klik je op het pijltje dat naar rechts wijst of dubbelklik je op de naam van het veld. Hierdoor komt het veld bij de geselecteerde kolommen voor je export aan de rechterkant.

Om een veld uit je geselecteerde kolommen te halen, kun je het veld selecteren en op het onderste pijltje klikken of dubbelklikken.

Eens je alle velden hebt geselecteerd die je wilt exporteren, geef je de template een naam en klik je op Opslaan. Klik op Start export om de velden te exporteren die je daarnet hebt geselecteerd.

Opmerkingen:

• Wanneer je de export-template hebt aangemaakt, kan je deze ook bij volgende exports selecteren in het dropdown menu bij Standaardkolommen.
  • Je kunt een export-template gemakkelijk verwijderen door deze te selecteren en op de prullenmand te klikken.
  • Er kunnen maximaal 50 velden geëxporteerd worden.