Wanneer je de lijstweergave van een specifiek onderdeel in Teamleader Focus (takenoverzicht, contactpersonen, bedrijven, facturen etc.) bekijkt, zie je de standaardkolommen die we voor jou hebben voorzien. Afhankelijk van je manier van werken en je type bedrijf, zou het kunnen dat je deze standaard lijstweergave wilt wijzigen. Je kunt dit doen door eenvoudigweg de stappen uit dit artikel te volgen.

In dit voorbeeld wijzigen we de kolommen van de bedrijfslijstweergave:

1. Ga naar 'Bedrijven'.
  2. Klik op het tandwieltje in de rechterbenedenhoek.

3. Aan de linkerkant vind je de beschikbare kolommen, aan de rechterkant vind je de kolommen die momenteel al in je kolommenoverzicht te vinden zijn.

Om een kolom aan je overzicht toe te voegen selecteer je de kolom aan de linkerkant en klik je op het pijltje naar rechts. Je kunt ook dubbelklikken op de naam van de kolom. De kolom komt dan terecht in het onderdeel 'Geselecteerde kolommen'.

Om een kolom te verwijderen uit je Geselecteerde kolommen, selecteer je de kolom en klik je op het pijltje naar links. Je kunt ook dubbelklikken op de naam van de kolom.

Om de volgorde van je kolommen te wijzigen gebruik je de twee pijltjes rechts van de 'Geselecteerde kolommen'.

Wil je tegelijkertijd meerdere kolommen toevoegen of verwijderen? Dan selecteer je die kolommen allemaal samen en klik je op het pijltje naar links/rechts.

4. Klik op Opslaan. Je zult nu je eigen kolommenoverzicht te zien krijgen.

Opmerkingen:

• Eens je je kolommenoverzicht hebt gewijzigd wordt dit je nieuwe standaardoverzicht. Je hoeft dit dus niets steeds te wijzigen telkens je inlogt.
  • Het kolommenoverzicht dat je hebt ingesteld zal enkel beschikbaar zijn voor jezelf aangezien het om een persoonlijke instelling gaat. Indien je collega's hetzelfde kolommenoverzicht willen, dan moeten zij dit op dezelfde manier in hun account instellen.
  • Indien je custom fields hebt ingesteld kun je deze ook aan je kolommenoverzicht toevoegen. Je kunt ze selecteren in de 'Beschikbare kolommen' (zie stap 3). Hou er wel rekening mee dat je geen custom field van het type 'Meerdere lijnen tekst' kunt toevoegen aan het overzicht.
  • Het kolommenoverzicht is beperkt tot een maximum van 10 kolommen, dus het is belangrijk om je kolommen verstandig te kiezen.
  • Verander de volgorde van je kolommen indien je een bepaalde overlapping ziet tussen sommige kolommen.

Aantal rijen in het overzicht

Naast kolommen toevoegen en verwijderen, kan je ook het aantal rijen in je lijstoverzicht aanpassen. Dit kan door op de 10-20-50 te klikken (afhankelijk van het aantal rijen dat je wil zien) naast het tandwiel in de rechteronderhoek. Teamleader Focus zal deze instellingen gedurende je hele browser sessie onthouden.