In dit artikel zullen we je meer info geven over hoe je je CRM kan updaten met TrendsTop data. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om toegang te hebben tot de financiële gegevens van je lead, waardoor je veiliger deals kunt sluiten.

Opmerking: Aangezien TrendsTop een Belgische tool is, kunnen alleen Belgische Teamleader Focus-klanten gebruik maken van deze integratie.

TrendsTop data toevoegen

In Teamleader Focus zijn er twee manieren om je CRM te updaten met TrendsTop-data:

1. Je kan dit doen door je TrendsTop-account te integreren met je Teamleader Focus account. Lees er meer over in dit artikel.
  2. Je kan dit doen door gebruik te maken van je credits in je Teamleader Focus-portefeuille

Je TrendsTop-account integreren met Teamleader Focus

Wanneer je je TrendsTop-account integreert met je Teamleader Focus-account kan je TrendsTop-data toevoegen aan een bedrijf door op de Trends Top-knop te klikken. Je kan meer informatie over deze knop vinden in de volgende paragraaf.

Als je een TrendsTop-abonnement hebt (Marketing of Business) dan kan je voor 1000 bedrijven gratis data toevoegen. Indien je meer TrendsTop-data wil, dan moet je hiervoor je Teamleader Focus-credits gebruiken. Wanneer je een TrendsTop-abonnement gebruikt heb je via TrendsTop ook toegang tot de financiële gegevens van je klanten.

Je credits uit je Teamleader Focus-portefeuille gebruiken

Als je TrendsTop-data wil toevoegen via je Teamleader Focus-credits (wanneer je geen TrendsTop-account hebt of je de datalimiet hebt overschreden), voeg dan een bedrijf toe en vul het btw-nummer in. Je zal dan de optie hebben om TrendsTop data toe te voegen door op de overeenkomstige knop te drukken:

Een pop-up zal dan verschijnen die zal tonen of er een match werd gevonden en welke info toegevoegd zal worden:
Klik op Aankopen om verder te gaan.

Als je al bedrijfsinformatie hebt toegevoegd en deze niet overeenkomt met de info in TrendsTop zal Teamleader Focus je vragen om de data te selecteren die je wilt behouden in je CRM. Een groen vinkje zal verschijnen naast de geselecteerde info:

Als je dan klikt op Aankopen (wat €0,24 zal kosten wanneer je je credits gebruikt), zal de TrendsTop data toegevoegd worden:

Je zult de financiële data van de afgelopen 2 jaar kunnen zien en ook de gerelateerde contacten zullen toegevoegd worden.

Verder kun je ook dit type informatie exporteren door te klikken op Export in het overzicht van de bedrijven > Selecteer > nieuwe template maken

Naast de bedrijfsinformatie kan je ook de contactdata kopen voor €0.25 per contact. Nadat je deze data gekocht hebt, zal de naam en de functie van het contact verschijnen. Een nieuw contact gelinkt aan dat bedrijf zal aangemaakt worden.

Je kan ook klikken op Negeren. Wanneer je dit doet, zal het gerelateerde contact verwijderd worden uit het overzicht van de gerelateerde contacten.

Opmerkingen:

•  Heb je al TrendsTop-data toegevoegd maar wil je deze updaten? Klik dan op het jaar om de data bij te bewerken:

• De gegevens die via TrendsTop naar Teamleader Focus gesynchroniseerd werden, worden niet automatisch bijgewerkt in Teamleader Focus als er iets verandert in Trendstop. In dat geval zal je de gegevens opnieuw moeten ophalen.

TrendsTop data verwijderen

Om TrendsTop data te verwijderen klik je op de drie puntjes naast 'Bedrijfsinformatie' en verwijder je het btw-nummer. Dit zal echter niet de data van gerelateerde contacten verwijderen.

Wie kan TrendsTop data kopen?

Alleen gebruikers waarvoor de slider 'TrendsTop' is geactiveerd zullen de optie hebben om TrendsTop data aan te kopen. Je kan deze slider (de)activeren via Instellingen > Gebruikers > drie puntjes naast de naam van de gebruiker > Bewerken:

Belangrijk om te onthouden: elke gebruiker met toegang tot bedrijven zal toegang hebben tot de TrendsTop-data die werd toegevoegd.