Wanneer je naar Instellingen > Teams gaat, heb je de optie om teams aan te maken en de leider van elk team te selecteren. In dit artikel zullen we je meer info geven over de rechten van de leider.

Als je meer wilt weten over hoe je een team kunt creëren in Teamleader Focus, lees dan zeker dit artikel

Agenda

Een leider zal de mogelijkheid hebben om zijn agenda te verbergen voor de leden van het team. Een gebruiker met adminrechten kan de optie 'Teamleden mogen mijn agenda en timesheets zien' deactiveren via Instellingen > Gebruikers > 3 puntjes naast de naam van de leider > Bewerken. Een leider heeft ook de mogelijkheid om toegang te hebben tot de agenda van het volledige team:

Timesheets

• Een leider zal ook toegang hebben tot de timesheets van alle leden van het team.
  • Een leider zal zijn of haar timesheets kunnen verbergen door de bovenstaande optie 'Teamleden mogen mijn agenda en timesheets zien' uit te schakelen.
  • Een leider kan tijd registreren (zowel een enkele tijdregistratie als meerdere tijdregistraties) voor een andere gebruiker. Je leest er hier meer over.

Verlofaanvragen

Wanneer je een team toevoegt, heb je bovendien de mogelijkheid om te selecteren wie verantwoordelijk is voor het goedkeuren van verlof. Dit kan de verantwoordelijkheid zijn van de leider of van een andere gebruiker:

Taken

Wanneer je een team toevoegt, kun je ook de slider 'Notificaties voor leider' activeren om de leider er elke keer van op de hoogte te brengen wanneer een taak werd voltooid door een teamlid.