Wanneer je een contact of een bedrijf toevoegt, wil je natuurlijk allerlei relevante informatie koppelen aan deze contact-/bedrijfspagina. 'Bestanden' zijn de oplossing om al deze informatie en documenten te verzamelen.

In dit artikel komen volgende onderwerpen aan bod i.v.m. bestandsbeheer:

Een bestand toevoegen

Om een bestand toe te voegen in Teamleader Focus (bv. aan een bedrijf, contact, project, factuur, ticket, artikel of afspraak), klik je op de Bestanden-tab rechtsonder op de pagina:

Daar heb je twee opties om een bestand toe te voegen:

1. Klik op het plusteken + naast 'Bestanden' en selecteer het bestand dat je wil toevoegen
  2. Je kan ook een bestand in de Bestanden-tab slepen (drag-and-drop).

Indien je een bestand wil toevoegen aan je deal, klik je op het plusteken + naast 'Bestanden' of sleep je het bestand in het drag-and-drop vakje.

Indien je een bestand wil toevoegen aan een offerte, ga dan naar de offertepagina. In de 'Detail'-tab ga je naar 'Bestanden' > +

Een bestandsmap toevoegen

Wanneer je een bestand wil toevoegen in Teamleader Focus, kan je ook kiezen in welke map je het bestand wil opslaan. Je zal ook de optie krijgen om een nieuwe bestandsmap aan te maken. Ga hiervoor naar 'Meer' en klik op Nieuwe map aanmaken.

Integraties

Als je vaak grotere bestanden moet toevoegen en je wilt deze bestanden niet alleen in Teamleader Focus bijhouden, dan is onze integratie met Dropbox misschien wel de oplossing voor jou!

Een bestand verwijderen

Je kan heel eenvoudig een bestand verwijderen via de Bestanden-tab. Plaats je muis over het bestand dat je wil verwijderen > rechtermuisklik > Bestand verwijderen:

Op de detailpagina van je deal of je offerte kan je een bestand verwijderen door op de drie puntjes naast het bestand te klikken > Bestand verwijderen:

Opmerkingen:

• Bestanden die je hebt verwijderd in Teamleader Focus, zullen ook verwijderd worden in bestandsbeheerintegraties.
  • Bestanden die je hebt verwijderd in een bestandsbeheerintegratie worden niet verwijderd in Teamleader Focus.

Als er echter meer dan 10 bestanden werden toegevoegd aan de Bestanden-tab, klik dan op het foldericoontje om toegang te krijgen tot alle folders.

Navigeer naar het bestand dat je wil verwijderen, open de preview en klik vervolgens op de prullenmand om het bestand te verwijderen. Als je echter een bestand wil verwijderen dat geen .pdf is (wanneer er geen preview kan worden gegenereerd) dan is deze work-around niet mogelijk. Contacteer in dat geval ons supportteam.

Een bestandsmap verwijderen

Om een volledige map te verwijderen, zul je eerst alle gelinkte bestanden moeten verwijderen. Teamleader Focus zal de map automatisch verwijderen nadat je het laatste bestand hebt verwijderd.