Hoewel er meer en meer online afspraken worden georganiseerd, bezoeken veel bedrijven hun leads en klanten ook nog ter plaatse. In deze situaties kan het handig zijn om de reisafstand tussen je vertreklocatie en de locatie van je klant of lead te zien zodat je weet hoe lang je precies onderweg bent.

In dit artikel vind je meer info over:

Reisafstand in Teamleader Focus instellen

Wanneer je de reisafstand in Teamleader Focus inschakelt, zal de afstand (in km) automatisch berekend worden bij de afspraak. Ga hiervoor naar Instellingen > Agenda > Voorkeuren > Toon de reisafstand naar afspraken.

Deze instelling is op accountniveau en niet per gebruiker. Wanneer je de optie om de reisafstand te tonen hebt ingeschakeld, dan geldt dit voor iedere gebruiker.

Lees dit artikel als je meer te weten wilt komen over het factureren van de reisafstand en het instellen van een kost per kilometer.

De vertreklocatie van een afspraak bewerken

Het standaard vertrekadres dat gebruikt wordt in Teamleader Focus is het adres dat je hebt ingesteld bij de bedrijfsinformatie (Instellingen > Bedrijfsinformatie > Bedrijfsentiteiten > potloodje > Bedrijfsadres). Je hebt ook de mogelijkheid om een andere vertreklocatie in te stellen. Dit kan handig zijn wanneer je werknemers vaak onderweg zijn en van een andere locatie vertrekken. De vertreklocatie instellen is een persoonlijke instelling en niet een instelling op accountniveau. Dit betekent dat iedere Teamleader Focus-gebruiker afzonderlijk een vertreklocatie moet instellen.

Vooraleer je de vertreklocatie van een afspraak kunt instellen, moet je eerst de reisafstand inschakelen, zoals hierboven uitgelegd.

Opmerking: Dit geldt enkel voor de eerste afspraak van de dag. Het vertrekadres van je tweede afspraak van de dag zal automatisch het adres van je eerste afspraak zijn. Dit is omdat je van de ene afspraak naar de andere rijdt.

Een afspraak in Teamleader Focus toevoegen en de reisafstand gebruiken

Heb je de reisafstand ingeschakeld en, indien nodig een aantal vertreklocaties ingesteld? Super! Nu kun je de volgende stappen volgen zodat de reisafstand automatisch in Teamleader Focus berekend wordt op basis van je vertrekadres en de locatie van de afspraak:

1. Voeg een afspraak toe in Teamleader Focus
  2. Kies de locatie van de afspraak
    Je kunt uit verschillende adressen kiezen om de locatie van de afspraak toe te voegen. Lees dit artikel om meer over deze locaties te weten te komen.
  3. Sla de afspraak op
  4. Als je naar de details van de afspraak kijkt, kun je zien dat de afstand is berekend. Als je op het potloodje naast Reisafstand klikt, kan je de vertreklocatie nog wijzigen als je wilt.

Opmerking: Je zal de reisafstand enkel zien wanneer je ook een deelnemer bent aan de afspraak. Je zal de reisafstanden van de afspraken van je collega's niet kunnen zien.

5. Ga nu naar je Teamleader Focus-agenda. Je zult zien dat de afstand aan je afspraak is toegevoegd. Daarbovenop kan je nog een schatting van de reistijd zien. Als je afspraak om 9 uur start en de reistijd ongeveer een half uur is, dan zal je afspraak vanaf 8u30 ingepland zijn.

Opmerking: de afstand wordt niet getoond in de agenda als het minder dan 45 minuten duurt om de locatie te bereiken.

Je dagelijkse route van de ene afspraak naar de andere tonen

Als je vaak onderweg bent, kan het handig zijn om te weten waar je vervolgens naartoe moet en welke route je precies moet volgen. Wanneer je kiest voor de dagweergave in de agenda, heb je de optie om de route tussen verschillende afspraken te tonen. Om dit te doen, klik je op "Toon route" in de linkerbovenhoek. Zo kun je een goed overzicht van je dag bewaren zonder een afspraak te vergeten.

De adressen van je klanten in Google Maps visualiseren

Als je je Teamleader Focus-klanten in Google Maps importeert, dan krijg je een overzicht van al je klanten en kun je eenvoudig een route uitstippelen van de ene afspraak naar de andere. Met de gepersonaliseerde kaart in Google Maps kan je ook de klanten in de buurt nakijken. Laat ons zeggen dat je op bezoek gaat bij een klant in Gent. Op de kaart zal je dan ook zien welke klanten er in de buurt zijn zodat je ook hen een bezoekje kan brengen. Op deze manier haal je het meeste uit je dag. Lees dit artikel om er meer te weten over te komen.