Een admingebruiker kan zo goed als alle in te vullen velden wijzigen voor de andere gebruikers. Op die manier waak je erover een professionele indruk na te laten bij je klanten wanneer je mails of facturen gaat verzenden via Teamleader Focus.

Wie kan welke gebruikersvelden wijzigen en waarom

Safety first! Het is ons doel de gegevens van alle Teamleader Focus-gebruikers te beschermen, of het nu om gebruikers met of zonder adminrechten gaat. Precies daarom kan enkel de gebruiker zelf zijn of haar primair e-mailadres wijzigen. De gebruiker kan zijn of haar primair e-mailadres wijzigen door rechts boven te klikken op de profielfoto > Mijn profiel. Klik op de drie puntjes naast naast het e-mailadres dat je als primair e-mailadres wil gebruiken bij 'Alternatieve e-mailadressen'. Kies voor Wijzig naar primair.

Waarom kan ik het e-mailadres van mijn collega niet veranderen?

Met de komst van de GDPR-wetgeving, moeten we in staat zijn aan onze leads en klanten een overzicht te geven van gerelateerde data. Een e-mailadres wordt beschouwd als persoonlijk identificeerbare informatie - een uniek en geverifieerd mailadres gebruiken we dan om de persoon die de aanvraag indient te linken aan de overeenkomstige gebruiker in onze databases. Omdat een e-mailadres zo strikt persoonlijk is, kan je dit niet zomaar veranderen voor anderen; zij moeten zélf dit e-mailadres wijzigen.

Er worden ook data uitgewisseld tussen Teamleader Focus en andere tools. Ook bij deze uitwisselingen moet we kunnen instaan voor de veiligheid en bescherming van de data. Dit is enkel mogelijk als alle informatie gelinkt aan een bepaalde gebruiker ook te identificeren is.

Adminrechten toevoegen of verwijderen

Als admin met toegang tot 'Gebruikers' kan je bovendien adminrechten toekennen aan een andere gebruiker of deze verwijderen van een andere gebruiker. Lees er hier meer over.

Geef of ontzeg Lead capture-rechten

Als admin met toegang tot 'Gebruikers' kan je Lead capture-rechten voor de Lead capture-Booster geven of ontzeggen. Lees er hier meer over.

Een gebruiker vervangen door een andere

Als een medewerker het bedrijf verlaat, raden we aan deze gebruiker te deactiveren en een nieuwe gebruiker aan te maken indien nodig. Op die manier hoef je de account van je werknemer niet te 'hacken' om gegevens te wijzigen waar een admin-gebruiker niet vanuit zijn of haar account bij kan. Zo blijft ook de historiek in je account kloppen:

Onze CRM software gaat namelijk alle acties in de account tracken. De gebruiker en het bijhorende profiel dienen als identificatiemiddel in de activiteitenlog: als een bestaande gebruikersaccount wordt geüpdatet met de info van een nieuwe gebruiker, dan zullen de bijgehouden acties van de voormalige gebruiker op naam van de nieuwe collega komen te staan.