Enkel Teamleader Focus-gebruikers met adminrechten kunnen een formulier invullen om het aantal gebruikerslicenties te verlagen. Om het formulier in te vullen, kan je deze stappen volgen:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek in Teamleader Focus.
  2. Selecteer Licentie beheren.
  3. Onder je kwartaalpakket/jaarlijkse pakket klik je op Gebruikers beheren > Gebruikers verwijderen:

4. Selecteer hier hoe veel gebruikerslicenties je wil verwijderen.
  5. Het is ook mogelijk om dit ongedaan te maken door op je licentiepagina op 'Annuleren' te klikken.

Volgens onze Terms of Service hebben we het formulier ten laatste 15 dagen voor je hernieuwingsdatum nodig. Die datum kan je vinden in de rechterbovenhoek van je Teamleader Focus-licentiepagina. Vanaf de hernieuwingsdatum zullen we je deze gebruikers niet meer aanrekenen.

Weet ook dat je geen creditnota kan ontvangen voor de resterende dagen met de gebruikerslicenties in de huidige periode.

Gebruikers deactiveren

Nadat je een aanvraag hebt gedaan om het aantal gebruikerslicenties te verlagen, raden we je aan om deze gebruiker(s) zo snel mogelijk in Teamleader Focus te deactiveren. Zorg ervoor dat dit ten laatste op de dag van de hernieuwing van je abonnement is. Indien je de gebruiker(s) niet op tijd hebt gedeactiveerd, dan zullen de laatst toegevoegde gebruikers automatisch gedeactiveerd worden en zullen zij niet langer toegang tot Teamleader Focus hebben.

• Administrators zullen aan de aankomende deactivatie via een banner op de licentiepagina worden herinnerd. Er zal ook een e-mail ter herinnering naar alle administrators worden verstuurd.
  • Als je gebruikers met adminrechten wil deactiveren, dan kan je met ons contact opnemen. Deze gebruikers moeten schriftelijke toestemming geven dat hun adminrechten verwijderd mogen worden, vooraleer de gebruiker gedeactiveerd kan worden.
  • Als je manueel een gebruiker in je account deactiveert, zal dit niet automatisch het aantal plaatsen in je abonnement verlagen. Je moet nog steeds het formulier invullen via de licentiepagina om deze plaatsen te verwijderen.

Klik op de link om te lezen hoe je kunt overschakelen naar een kleiner pakket in Teamleader Focus.

Ben je eerder op zoek naar hoe je het aantal Beyond-gebruikers van de Lead capture-Booster kan verlagen? Lees dan dit artikel.