Nadat je één of meerdere offertes hebt opgesteld, hoeft je lead enkel nog maar (een van) de offerte(s) te tekenen. Fluitje van een cent, denken wij dan.

Eerst moet je beslissen of je CloudSign of een offerte op papier wil gebruiken. Wanneer je een offerte via e-mail verzendt, kan je een e-mail template aanmaken via instellingen om tijd te besparen, zodat je niet telkens dezelfde mail opnieuw hoeft op te stellen.

Je kan een offerte handmatig als “Aanvaard” markeren, maar je kan ook gebruik maken van CloudSign. Hiermee kunnen je klanten hun offerte online bekijken en meteen tekenen. Teamleader Focus zal dan automatisch de dealfase van de gelinkte deal aanpassen naar “Gewonnen”. Geweldig, toch? Om die reden raden we je dan ook aan om de pdf-versie van de offerte uit je e-mail te halen.

De volgende stappen zijn afhankelijk van je proces:

• Is het nodig om een orderbevestiging te versturen? Klik hier.
  • Wil je de offerte omzetten naar een factuur? Klik hier voor meer info over een voorschotfactuur of hier voor een totaalfactuur.
  • Wil je een project aanmaken? Kijk hier.

In het geval dat je offerte niet werd aanvaard en je gelinkte deal verloren is, kan je terugvallen op de verliesredenen die je kan instellen in Instellingen > Deals en Offertes. Het verschil tussen het verliezen en verwijderen van een deal wordt uitgelegd in dit artikel.

Je bent nu helemaal klaar voor je deals en offertes. Kijk hier voor een overzicht van alle artikelen over hoe je aan de slag kan met Teamleader Focus.