De Outlook e-mail add-in is een handige extensie die de volgende zaken mogelijk maakt:

1. Voeg rechtstreeks contacten toe uit je e-mailaccount als ze nog niet geregistreerd zijn in Teamleader Focus

2. Link inkomend e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

3. Link uitgaand e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

4. Converteer een inkomend mailtje naar een taak in Teamleader Focus

5. Converteer een inkomend mailtje naar een ticket in Teamleader Focus

De add-in werkt:

• Voor alle versies van Outlook vanaf Outlook 2013. Hou er rekening mee dat je een Office 365 account nodig hebt om de add-in te gebruiken!
  • Op alle platformen (web, desktop en mobiel)
  • Op zowel Windows als Mac
  • Voor alle browsers behalve Safari; gelieve een andere browser te gebruiken

Bekijk je liever eerst onze video over het installeren van deze add-in? Dan kan dat hier (Engels):

Hoe werkt het?

Je kunt de add-in installeren via de Teamleader Focus Marketplace. Na de installatie van de add-in voer je eenmalig je Office 365 inloggegevens in om de set-up te voltooien.

Opmerking: Als je een Azure admin bent, en je probeert de add-in te installeren, dan word je doorgestuurd naar het beheercentrum en zal de add-in niet direct aan je gebruiker worden toegevoegd. In dat geval moet je de add-in toevoegen via het beheercentrum van Microsoft. Na het installeren van de invoegtoepassing kan het 12 uur duren voordat deze in je mailbox verschijnt.

Nu kan je je mails beginnen tracken. In dit voorbeeld zie je hoe de integratie werkt bij Outlook voor webapplicaties, maar het principe is gelijkaardig bij alle platformen.

Bovenaan de e-mail staat het Teamleader Focus-logo. Klik hierop als je wil nagaan of de afzender al in je CRM-database geregistreerd is.

Als het e-mailadres niet gevonden werd, kan je de afzender meteen aan je contacten toevoegen.

Als de afzender wel al toegevoegd is aan je Teamleader Focus-account, is het mogelijk om:

• De e-mail meteen te tracken aan de detailpagina van de afzender in Teamleader Focus. De e-mail zal in de Activiteit onderaan de pagina verschijnen.
  • Een taak aan te maken vanaf de mail (functionaliteit beschikbaar in ons Move-pakket of hoger)
  • Een ticket aanmaken vanaf de mail (functionaliteit beschikbaar in ons Boost-pakket).

Hetzelfde geldt voor uitgaande e-mails: wanneer je een nieuwe e-mail opstelt zal je het Teamleader Focus-logo onderaan je scherm zien. Klik erop om de e-mail te linken aan de detailpagina van je contactpersoon.