Het weekschema heeft invloed op hoeveel uren je per dag werkt, en dus ook op hoeveel uren een dag verlof bevat. Meer informatie over vakantieplanning vind je terug in dit artikel.

1. Om het start- en einduur van je werkdagen of die van je collega's vast te leggen in Teamleader Focus, ga je naar Instellingen > Gebruikers.
  2. Klik je op de naam van de gebruiker waarvoor je het weekschema wil aanpassen.
  3. Klik op "Instellen" naast het huidige weekschema.
  4. Vervolgens kan je het start- en einduur van je werkdagen bepalen en een lunchpauze instellen. Meer informatie over lunchpauzes vind je hier.
  5. Via dit venster kan je ook het weekschema instellen van medewerkers die deeltijds werken. In het voorbeeld hieronder werkt de medewerker bijvoorbeeld van maandag tot donderdag.

Opmerking: We raden je aan om deze optie enkel te gebruiken indien je collega een vaste vrije dag heeft. Indien de medewerker in kwestie flexibele uren heeft, raden we je aan om steeds de gewone werkuren in te stellen voor elke werkdag, en vervolgens voor die medewerker een verloftype toe te voegen met als naam bv. "Deeltijds".

Opmerking: Het weekschema heeft invloed op hoeveel uren je per dag werkt, en dus ook op hoeveel uren een dag verlof bevat. Meer informatie over vakantieplanning vind je terug in dit artikel.

Weekschema en tijdregistratie

We tonen je geregistreerde tijd vergeleken met je werkuren, zowel in het timesheetoverzicht als in de pop-up om meerdere tijdregistraties toe te voegen:

Agenda

In het weekoverzicht van de agenda zal je een balkje zien onder elke dag. Die geeft je totale beschikbaarheid voor die dag aan, gebaseerd op het aantal uren dat je werkt per week volgens het weekschema.