Is je bedrijf op bepaalde dagen gesloten, of op collectief verlof? Zou je deze dagen graag aanduiden in de Teamleader Focus-agenda van je collega's? Volg dan de stappen in dit artikel.

Een sluitingsdag instellen

1. Ga naar Instellingen > Verlofbeheer > Scrol naar beneden tot "Sluitingsdagen".

Standaard worden alle weekends en officiële feestdagen van je land toegevoegd als sluitingsdagen. Deze worden in het grijs weergegeven.

2. Om een dag als sluitingsdag aan te duiden, klik je gewoon op die dag.

• De dag wordt grijs gemarkeerd onder Instellingen > Verlofbeheer > 'Sluitingsdagen' en in de agenda van je collega's.

• Als je taken of afspraken met collega's probeert in te plannen in die periode, krijg je een melding dat het hele bedrijf die dag vrij heeft.

• De sluitingsdag(en) zullen grijs gemarkeerd worden in de timesheets van jou of je collega (dit weerhoudt er je echter niet van om tijd te registreren voor deze dagen).

• Wanneer je meerdere tijdregistraties toevoegt zullen de sluitingsdagen in het grijs worden gemarkeerd in je overzicht (maar het blijft steeds mogelijk om tijd te registreren voor deze dagen).

Een sluitingsdag verwijderen

1. Ga naar Instellingen > Verlofbeheer > Scrol naar beneden tot "Sluitingsdagen".
  2. Als je bij een sluitingsdag wil aangeven dat die voor jouw onderneming niet geldt, klik je gewoon op die dag.
  3. De dag is niet meer grijs gemarkeerd onder Instellingen > Verlofbeheer, noch in de agenda van alle collega's.
  4. Afspraken en taken kunnen opnieuw worden aangemaakt zonder een foutmelding.

Een rapport van de sluitingsdagen verkrijgen

1. Ga naar Instellingen > Verlofbeheer > Scrol naar beneden tot "Sluitingsdagen".
  2. Klik op de drie puntjes naast "Sluitingsdagen".
  3. Klik op Export.
  4. Hiermee krijg je een overzicht van de verlofdagen van alle Teamleader Focus-gebruikers binnen je onderneming.