Vraag je je klanten om een bepaald bedrag op voorhand te betalen? Trek je er vervolgens je gewerkte uren af, om er zo voor te zorgen dat je klant niet te veel betaalt? Dan kan prepaid timetracking zeker iets voor jou zijn!

Opmerking: deze functie is niet standaard voor elke account ingeschakeld. Als je van deze optie gebruik wil maken, stuur je best een mailtje naar support. Ons supportteam helpt je dan graag verder, gratis en voor niets!

Prepaid timetracking instellen

1. Zodra je deze optie inschakelt, verschijnen er drie puntjes naast de timetracking-sectie 'Ongefactureerde tijd' bij elke contactpersoon en elk bedrijf.

2. Wanneer je op 'Prepaid opties' klikt, kan je de resterende credits ingeven voor deze contactpersoon of dit bedrijf.

3. Deze credits worden vervolgens weergegeven in dit CRM-gedeelte.

4. Je kan ook 'Doorlopende facturatie' selecteren. Dit betekent dat Teamleader Focus automatisch een factuur zal opmaken wanneer er minder credits overblijven dan je hier hebt bepaald.

5. Zodra je de credits hebt ingesteld, kan je tijd registreren voor deze klant. Meer informatie over timetracking vind je hier.

6. De geregistreerde tijd wordt niet automatisch in rekening gebracht, je moet dit eerst bevestigen. Vink de tijdregistratie aan die je in rekening wil brengen, en klik vervolgens op 'Acties' > 'Autorisatie'.

Opmerking: Kan je deze knop nergens vinden? Ga dan naar Instellingen > Medewerker en klik op het potloodje naast je naam. Schakel vervolgens 'Autorisatie timetracking' in door de slider op ja te zetten.

Prepaid timetracking rapport

De klant zou je om een update kunnen vragen over het aantal resterende prepaid-credits. Om deze vraag te beantwoorden kun je een prepaid timetracking rapport exporteren:

• Ga naar de pagina van je klant en klik op de drie puntjes naast Bedrijfs-of Contactinformatie > Rapport downloaden > Prepaid log exporteren. Hierna kun je dit rapport doorsturen naar je klant.
  • Dit rapport geeft jou en je klant een duidelijk overzicht van het aantal credits dat reeds werd gebruikt.