De factuurnummering binnen Teamleader Focus bestaat uit twee delen gescheiden door een schuine streep. Deze vorm kan je niet veranderen maar je kan wel de prefix en suffix aanpassen.

Prefix

De prefix van de factuurnummering is standaard de naam van jouw boekjaar.

• Ga naar Instellingen > Facturen > Boekjaren.
  • Klik je op het potloodje naast het boekjaar in kwestie.
  • In de pop-up die volgt kan je de naam van je boekjaar veranderen.

Let op: dit nummer is een vaste waarde, je kan dus geen datum of klantnaam of iets dergelijks invullen. Alle facturen beginnen met dezelfde prefix.

Suffix

Hier kan je het startnummer (i.e. het nummer van de eerste factuur) per boekjaar kiezen. De optie verschijnt bij het instellen van het boekjaar (zie hierboven) of van de eerste factuur. De volgende facturen lopen dan chronologisch verder.

Voorbeeld: kies je 1001 als startnummer, dan heeft je factuur nummer “2017/1001”. Het volgende factuurnummer is dan “2017/1002” en zo verder.